Ocílky Lansky

Ocílky slouží k udržování a jemnému obnovování ostří nože. Používání ocílek vám umí značně prodloužit životnost nožů, protože jejich pravidelným používáním oddalujete samotné broušení nožů, které vám rychleji ubírá materiál z čepele.

U nás si můžete vybrat z kovových, diamantových či keramických ocílek. Kovové ocílky jsou vhodné pro jemné vyhlazení ostří a prakticky je můžete používat při každém vaření. Diamantové ocílky vám nůž i mírně naostří, takže jejich použití se doporučuje pouze v případech, kdy začínají být nože již mírně tupé. Keramická ocílka je kombinací obou typů.

2 položek celkem
Ocílka Diamantová Lansky LSS9D – kulatá, 21 cm
1 050 Kč

Diamantová ocílka Lansky, oválného tvaru. Díky diamantovému povrchu vhodná i na nože z velmi tvrdých ocelí. Pogumovaná, protiskluzová rukojeť, očko na zavěšení ocílky. Celková...

071-093
Ocílka Keramická Lansky LSS8CM – kulatá, 20,5 cm
580 Kč

Keramická ocílka Lansky, kulatého tvaru se zrnitostí 800. Brusná část je vyrobena z hnědé keramiky. Menší a lehká ocílka, vhodná na jemné obtahování nože a na udržování ostří....

LSS8CM

Jak často používat kovovou ocílku?

Kovovou ocílku můžete klidně používat na pravidelné bázi. Ideální těsně před nebo po každém vaření. Snažte se každou stranu kuchyňského nože táhnout po ocílce asi 5 až 10-krát. Po tomto postupu bude váš nůž připraven k použití.

Jak často používat diamantovou a keramickou ocílku?

Diamantovou ocílku se nedoporučuje používat před každým použitím nože, protože byste vašim nožům zbytečně ubírali ostří. Dobrušování diamantovou ocílkou můžete v průměru opakovat jednou nebo dvakrát za měsíc. Závisí to zejména na tom, jak často nůž používáte.