Japonské nože se těší v posledních letech obrovské oblibě mezi profesionály, ale také domácími kuchaři. Kuchyně vašich známých se začínají stále častěji plnit nejrůznějšími druhy japonských kuchyňskýc...
Blog
Našima rukama prošlo již nespočet zavíracích nožů pro každodenní použití nebo jakýkoli typ outdoorové aktivity. Najít jeden kousek, který se vám bude pohodlně držet a stejně dobře používat, je životně...
Ať už jste domácí kuchař nebo profesionál, kvalitní nože jsou absolutním základem kuchyně. My jsme se pro vás rozhodli vybrat naše oblíbené sady nožů a rozdělit je do čtyř kategorií podle několika kri...
U nás v Knilandu se shodneme na tom, že v každé kuchyni by měl být alespoň jeden pořádný nůž, na který se můžete vždy spolehnout. Který je však pro vás ten nejlepší, máte-li si vybrat pouze jediný? Vy...
Rok 2023 se pomalu blíží ke konci a my jsme už s nemalou dávkou nedočkavosti začali sestavovat žebříček vašich top 5 favoritů za uplynulé měsíce. Vybrat z tolik množství pouze 5 oblíbenců nebylo pro n...
Italský výrobce Prandi je známý výrobou vysoce kvalitních seker, doplňků pro sekery a jiných řezných nástrojů. Prandi je v Česku poměrně neznámou značkou, avšak v Evropě a ve světě jejich sekery znají...
Sekera je nástroj, který nemůže chybět ve výbavě žádného dobrodruha či lovce. Chystáte se pobýt několik dní v přírodě a je složité se rozhodnout, která sekera by vám měla dělat společníka v batohu? Vě...
Pokud toužíte po dokonale ostrých a lesklých nožích, použití obtahovací kůže je skvělou možností, jak vytěžit z broušení maximum. Kůže vám pomůže vyladit ostří vašeho nože do dokonalosti a případné po...
Udržet si nůž v dobré kondici nemusí být vůbec jednoduché. Neustálé broušení vašemu noži nejenže zbytečně ubírá ostří, ale navíc je často časově náročné. S kvalitní ocílkou se dokážete tomuto problému...
Na výrobu nožů se používá ocel s různými vlastnostmi, což znamená, že každý nůž vyžaduje specifické broušení pomocí vhodných kamenů. V tomto článku vám představíme velké rozdělení brusných kamenů a na...