Kuchyňské nože Tojiro
Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů z města Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Japonský kuchyňský nůž Tojiro je i v dnešní době vyráběn tradičními, po staletí ověřenými postupy, při kterých výrobce využívá možnosti moderních technologií. Díky tomu jsou kuchyňské nože Tojiro vysoce uznávány jak v Japonsku tak na celém světě. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.
Tojiro vyrábí kuchyňské nože z tradičních japonských materiálů jako je dřevo magnólie nebo kaštanu a používá originální japonskou vrstvenou ocel. Tato ocel je vyráběna stejným způsobem, jaký se používá při výrobě tradičních japonských mečů katana z oceli Tamahagane. Jádro této vrstvené oceli je vyrobeno z velmi tvrdé oceli jako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) nebo VG-10. Toto tvrdé jádro je z boků chráněno měkčí ocelí. Tvrdé jádro dodává čepeli excelentní řezné vlastnosti a možnost broušení na vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro japonské nože. Jelikož se jedná převážne o uhlíkovou ocel, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi. Odměnou za pravidelnou péči vám ovšem bude krásný, funkční a originální nůž na celý život.

Kuchyňský nůž typu gyuto z nerezavějící oceli VG-10. Délka čepele 20 cm, celková délka 32 cm. Rukojeť ze dřeva pakkawood.

Kuchyňský nůž typu nakiri z nerezavějící oceli VG-10. Délka čepele 16,5 cm, celková délka 29 cm. Rukojeť ze dřeva pakkawood.

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba. Čepel z oceli Shirogami. Délka čepele 24 cm, celková délka 41 cm. Rukojeť ze dřeva magnólie.

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 15 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze...

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze...