Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Nakiri 16,5 cm F-502

Kód: F-502
3 200 Kč 2 645 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
25.4.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Nakiri o délce čepele 16,5 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Nakiri 16,5 cm

Tradiční kuchyňský japonský nůž Tojiro DP VG10 typu Nakiri je určen převážně k sekání zeleniny či šťavnatého ovoce. Pro maximální ostrost je jádro čepele vyrobeno z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10, která je vložena mezi 2 vrstvy chromové nerezové oceli. Díky prvotřídním japonským materiálům a mimořádné ostrosti čepele unikne z potravin jen minimum tekutin, díky čemuž zůstane zelenina vždy plná šťávy. Čepel o délce 16,5 cm a tvar podobný sekáči využijete i při překládání kousků zeleniny přímo do hrnce.

Pevná plastová rukojeť z laminátu vám poskytne kompaktní úchop s maximální odolností vůči vnějším poškozením. Mezi rukojetí a čepelí je z hygienických důvodů vložen kovový bolster, která zabraňuje hromadění mastnoty a různých nečistot. Pokud rádi připravujete nedělní oběd s velkým množstvím zeleniny, japonský nůž Tojiro VG10 Nakiri přemění každou jednu cibuli na bezvadné kousky.

Výhody produktu:

✅japonská ocel VG-10,
✅pevná plastová rukojeť z laminátu,
✅kovový bolster pro eliminování nečistot,
✅elegantní vzhled.

Využití: Nakiri je tradiční japonský tvar nože, který je primárně určen ke krájení zeleniny. Je ideální pro rychlé a precizní krájení a sekání.

Údržba: doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Ocel VG-10 je sice nerezová ocel, přesto však může být mírně náchylná k bodové korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě. Čas od času je vhodné ošetřit čepel olejem, aby se předešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchyňské nože Tojiro.Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Nakiri
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Plast
Celková délka: 29,5 cm
Délka čepele: 16,5 cm
Hmotnost celková: 180 g
Povrchová úprava čepele: Satin
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: