Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

85 položek celkem

Výpis produktů

Sada kuchyňských nožů Tojiro Basic VG10 - Santoku 17 cm, Petty 13,5 cm
Novinka
3 650 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli VG-10. Sada obsahuje nůž santoku s délkou čepele 17 cm a nůž petty s délkou čepele 13,5 cm.

TBS-200
Kuchyňský nůž Samura Damascus Univerzální 15 cm
1 630 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 15 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek....

SD-0023
Kuchyňský nůž Tojiro Basic VG10 Gyuto 20 cm kuchařský F-317
Novinka
2 340 Kč

Kuchyňský nůž typu gyuto z nerezavějící oceli VG-10. Délka čepele 20 cm, celková délka 32 cm. Rukojeť ze dřeva pakkawood.

F-317
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 21 cm FD-1564 Nůž šéfkucháře
4 150 Kč

Tojiro Zen Black FD-1564 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

FD-1564
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Petty 13 cm FD-1562 Univerzální
2 390 Kč

Tojiro Zen Black FD-1562 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli...

FD-1562
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite univerzální 15 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite univerzální z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

MGC-0401
Kuchyňský nůž Samura Damascus Santoku
3 520 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0094
Kuchyňský nůž Samura Damascus Univerzální 12 cm
1 660 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 12 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek....

SD-0021
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Santoku
3 540 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18,2 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0095
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Gyuto 18 cm kuchařský F-807
3 570 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Gyuto s délkou čepele 18 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-807
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Nakiri 16,5 cm F-502
3 440 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Nakiri o délce čepele 16,5 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-502
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 18 cm FD-1563 Nůž šéfkuchaře
3 750 Kč

Tojiro Zen Black FD-1563 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 18 cm z vrstvené japonské nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10....

FD-1563
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 24 cm FD-1565 Nůž šéfkuchaře
5 010 Kč

Tojiro Zen Black FD-1565 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 24 cm z vrstvené japonské nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10....

FD-1565
Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku 17,2 cm
5 800 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku z damaškové oceli s rukojetí z olivového dřeva. Délka čepele je 17,2 cm.

130437DAM
Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku 16,5 cm
3 960 Kč

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškové oceli s rukojetí z dubového dřeva. Délka čepele je 16,5 cm.

130952DAM
27358 1 dellinger carbon fiber octagon na chlieb xz pm80 mb cf 01
Novinka
2 810 Kč

Kuchyňský nůž na chléb a pečivo z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-MB-CF
27349 dellinger carbon fiber octagon paring xz pm80 sg cf 01
Novinka
2 080 Kč

Malý kuchyňský nůž na zeleninu z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 10,5 cm, celková délka 24 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-SG-CF
27343 1 dellinger carbon fiber octagon sakimaru gyuto xz pm80 xwd cf 01
Novinka
3 180 Kč

Kuchyňský nůž typu Sakimaru Gyuto z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 36 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-XWD-CF
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Novinka
2 160 Kč

Malý univerzální kuchyňský nůž z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 14 cm, celková délka 27 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-WY-CF
Kuchyňský nůž Dellinger Samurai Nakiri 16,5 cm
2 920 Kč

Extrémně ostrý nůž v japonském provedení Dellinger Samurai Nakiri o délce ostří 16,5 cm se ve vaší kuchyni zhostí sekání nejrůznějších druhů zeleniny. Tvarem vám možná bude...

K-HP4
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm
6 350 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite Nakiri z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

MGC-0428
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite Santoku 16,5 cm
6 350 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite Santoku z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

MGC-0402
Kuchyňský nůž Samura Damascus Nakiri
3 860 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,7 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0043
Kuchyňský nůž Samura Damascus Santoku měnší
2 890 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 14,5 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0092

Ovládací prvky výpisu

85 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.