Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Petty F-1110

Kód: F-1110
1 910 Kč 1 579 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Tojiro Hammered Petty F-1110 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž na zeleninu a ovoce, s čepelí dlouhou 9 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nůž je vhodný zejména pro práci se zeleninou a ovocem jako je loupání, loupání a krájení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Hammered jsou vyrobeny z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Hammered dostaly své jméno podle promáčknutí na čepeli, které připomínají údery od kovářského kladiva. Tyto promáčknutí zároveň zabraňují lepení krájených potravin na čepel. Nůž Tojiro Hammered přináší kombinaci prvotřídních japonských materiálů, neokoukaný originální vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 9 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna měkčí nerezovou ocelí. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli. Zároveň na kurouchi (černá část čepele, která je náchylná k oxidaci) výrobce aplikoval neviditelnou anorganickou povrchovou vrstvu, která zvyšuje odolnost vůči korozi.

Využití: petty je menší univerzální kuchyňský nůž, ideální pro práci se zeleninou a ovocem.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Nůž na zeleninu a ovoce
Kategorie délky čepele: 9,00 - 9,99 cm
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 21 cm
Délka čepele: 9 cm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: