Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

4 položek celkem
Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fragment Petty 11 cm
1 440 Kč

Mimořádně ostrý nůž z damaškové oceli Dellinger Carbon Fragment Petty o délce ostří 11 cm je perfektní pomocník při krájení, řezání a čištění surovin. Pevná čepel je dostatečně...

K-H137P
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty 9 cm
2 050 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm
6 240 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Petty s 15 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9302
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm
6 790 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Petty s 15 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9502