Tojiro Hammered
Japonské kuchyňské nože Tojiro Hammered jsou vyrobeny z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Hammered dostaly své jméno podle promáčknutí na čepeli, které připomínají údery od kovářského kladiva. Tyto promáčknutí zároveň zabraňují lepení krájených potravin na čepel.
Čepel je vyrobena z více vrstev oceli. Taková vrstvená konstrukce čepele je typická pro tradiční japonské nože. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna měkčí nerezovou ocelí. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli. Zároveň na kurouchi (černá část čepele, která je náchylná k oxidaci) výrobce aplikoval neviditelnou anorganickou povrchovou vrstvu, která zvyšuje odolnost vůči korozi.
Nůž Tojiro Hammered přináší kombinaci prvotřídních japonských materiálů, neokoukaný originální vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
Tojiro Hammered F-1116 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 24 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D...