Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

5 položek celkem
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty 9 cm
2 050 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovoce
420 Kč

Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž do kuchyně vhodný pro práci s ovocem a zeleninou, s čepelí dlouhou 9,8 cm z...

KC-075
Tojiro F 800 01
2 120 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Paring o délce čepele 9 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-800
Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Petty F-1110
1 910 Kč

Tojiro Hammered Petty F-1110 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž na zeleninu a ovoce, s čepelí dlouhou 9 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

F-1110
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Petty FD-591 na zeleninu 9 cm
2 360 Kč

Tojiro Shippu FD-591 je japonský damaškový kuchyňský nůž na krájení zeleniny, s čepelí délky 9 cm. Čepel je vyrobena z damaškové oceli s jádrem VG-10.

FD-591