Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

9 položek celkem

Výpis produktů

Kai Shun Classic DM 0772
3 460 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0772
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare nůž na zeleninu 9 cm
6 950 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

NDC-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo nůž na zeleninu 9 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

TMM-0700
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty 9 cm
2 080 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite nůž na zeleninu 9 cm
4 710 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite na zeleninu z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

MGC-0400
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovoce
460 Kč

Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž do kuchyně vhodný pro práci s ovocem a zeleninou, s čepelí dlouhou 9,8 cm z...

KC-075
Tojiro F 800 01
2 340 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Paring o délce čepele 9 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-800
Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Petty F-1110
2 130 Kč

Tojiro Hammered Petty F-1110 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž na zeleninu a ovoce, s čepelí dlouhou 9 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

F-1110
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Petty FD-591 na zeleninu 9 cm
2 470 Kč

Tojiro Shippu FD-591 je japonský damaškový kuchyňský nůž na krájení zeleniny, s čepelí délky 9 cm. Čepel je vyrobena z damaškové oceli s jádrem VG-10.

FD-591

Ovládací prvky výpisu

9 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.