Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

159 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 15 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15 cm.

6715C
Nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku
1 550 Kč

Santoku nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 16,5 cm. Celková délka 29,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-952
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 20 cm
2 320 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200C
Nůž Kanetsune Seki KC-954 Petty
980 Kč

Petty nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 12 cm. Celková délka 23,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-954
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb 22,5 cm
2 490 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
Kuchyňský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
640 Kč

Japonský nůž Satake Nakiri z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 17,5 cm.

801-621
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black Set 67S-300
3 710 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 3 nože (univerzální 10 cm, univerzální 15 cm, nůž pro šéfkuchaře) z edice KAI Wasabi Black.

67S-300
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black Set 67S-310
3 710 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 3 nože (Santoku, univerzální 10 cm, univerzální 15 cm) z edice KAI Wasabi Black.

67S-310
Sada kuchyňských nožů Tojiro Basic VG10 - Santoku 17 cm, Petty 13,5 cm
Novinka
3 650 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli VG-10. Sada obsahuje nůž santoku s délkou čepele 17 cm a nůž petty s délkou čepele 13,5 cm.

TBS-200
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 15 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood nůž na zeleninu 10 cm
1 570 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 10 cm.

MGR-0100P
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku 17 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 17 cm.

MGR-0170S
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Santoku 16,5 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Santoku z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 16,5 cm.

6716S
Kuchyňský nůž Samura MO-V Santoku
1 450 Kč

Kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť z G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku je ideální pro rychlé a...

SM-0094
Kuchyňský nůž Tojiro Basic VG10 Gyuto 20 cm kuchařský F-317
Novinka
2 340 Kč

Kuchyňský nůž typu gyuto z nerezavějící oceli VG-10. Délka čepele 20 cm, celková délka 32 cm. Rukojeť ze dřeva pakkawood.

F-317
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 21 cm FD-1564 Nůž šéfkucháře
4 150 Kč

Tojiro Zen Black FD-1564 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

FD-1564
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Petty 13 cm FD-1562 Univerzální
2 390 Kč

Tojiro Zen Black FD-1562 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli...

FD-1562
Kuchyňský nůž Böker Forge Wood Santoku
1 950 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Čepel tvaru santoku dlouhá 16 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení. Má integrální konstrukci, vyrobený z...

03BO512
Kuchyňský nůž Dick ProDynamic Santoku K 18 cm, 8544218K
780 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve výbavě...

8544218K
Kuchyňský nůž Dick Red Spirit Usuba
2 000 Kč

Kuchyňský nůž typu Usuba je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, určený ke zpracování zeleniny. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve výbavě žádného...

8174318
Kuchyňský nůž Dick Superior Santoku 18 cm
1 120 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Čepel nože je vyrobena z X55CrMo14 vysoce legované, nerezové...

8444218
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite univerzální 15 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite univerzální z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

MGC-0401
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 19,5 cm
6 850 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémně tvrdé oceli VG Xeos s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 19,5 cm.

AE-5502
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 21 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezové oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 21 cm.

MGR-0210Y

Ovládací prvky výpisu

159 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.