Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

19 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
640 Kč

Japonský nůž Satake Nakiri z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 17,5 cm.

801-621
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Nakiri 16,5 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Nakiri z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 16,5 cm.

6716N
Kuchyňský nůž Tojiro DP VG10 Nakiri 16,5 cm F-502
3 440 Kč

Kuchyňský nůž Tojiro DP VG-10 Nakiri o délce čepele 16,5 cm z japonské nerezové oceli VG-10 a pevnou plastovou rukojetí.

F-502
Dellinger Okami K HAUS7NA 1
2 180 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Nakiri z japonské oceli o délce ostří 17 cm vhodný k sekání všech druhů zeleniny. Tvarem vám zřejmě bude připomínat sekáč na maso – zdání...

K-HAUS7NA
Kuchyňský nůž Dellinger Samurai Nakiri 16,5 cm
2 920 Kč

Extrémně ostrý nůž v japonském provedení Dellinger Samurai Nakiri o délce ostří 16,5 cm se ve vaší kuchyni zhostí sekání nejrůznějších druhů zeleniny. Tvarem vám možná bude...

K-HP4
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite Nakiri 16,5 cm
6 350 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite Nakiri z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

MGC-0428
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Shoso Nakiri 16,5 cm
1 870 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Shoso Nakiri z nerezové oceli 5CR15MoV s konvexním výbrusem a kovovou rukojetí. Délka čepele je 16,5 cm.

AB-5168
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Nakiri 16,5 cm
5 700 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Nakiri z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

DM-0728
Kuchyňský nůž Samura Blacksmith Nakiri
2 760 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,8 cm z japonské ručně kované oceli AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu nakiri je...

SBL-0043
Kuchyňský nůž Samura Damascus Nakiri
3 860 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,7 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0043
Kuchyňský nůž Samura Harakiri Nakiri černý
740 Kč

Kuchyňský nůž s 17 cm čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť černé barvy z ABS plastu je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu Nakiri je tradiční...

SHR-0043B
Samura Kaiju Bolster Nakiri SKJ 0074B 1
Novinka
1 740 Kč

Kuchyňský nůž s 16,7 cm čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Nůž typu nakiri je tradiční japonský tvar...

SKJ-0074B
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Nakiri
1 790 Kč

Kuchyňský nůž s 17,2 cm čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrom. Nůž typu nakiri je...

SO-0174
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Nakiri
2 970 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,1 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0043
Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Nakiri F-1113 16,5 cm
3 810 Kč

Tojiro Hammered F-1113 je japonský kuchyňský nůž typu nakiri, s čepelí dlouhou 16,5 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na...

F-1113
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Black Damascus Nakiri 16,5 cm FD-1598
5 250 Kč

Tojiro Shippu Black FD-1598 je japonský kuchyňský nůž typu nakiri s čepelí dlouhou 13 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D...

FD-1598
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Nakiri 16,5 cm FD-598
5 120 Kč

Tojiro Shippu FD-598 je japonský kuchyňský nůž typu nakiri s čepelí dlouhou 13 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je...

FD-598
Kuchyňský nůž Tojiro Basic VG10 Nakiri 16,5 cm F-315
Novinka
2 130 Kč

Kuchyňský nůž typu nakiri z nerezavějící oceli VG-10. Délka čepele 16,5 cm, celková délka 29 cm. Rukojeť ze dřeva pakkawood.

F-315
Nůž Kanetsune Seki KC-953 Nakiri
1 260 Kč

Japonský nůž Nakiri z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 16,5 cm. Celková délka 29,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-953

Ovládací prvky výpisu

19 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.