Nože Nakiri
Japonské nože Nakiri vypadají jako menší a štíhlejší verze sekáčku na maso, které velmi dobře využijete při sekání zeleniny. Poznáte je podle širokého a obdélníkového tvaru čepele. Nože Nakiri jsou nejlepším nástrojem pro zpracování větší zeleniny jako jsou brambory, dýně nebo zelí, které se zvyknou velmi těžko krájet. Díky jejich čtvercovému tvaru lze použít k vytvoření velmi tenkých, rovnoměrných plátků. Výhodou pravoúhlého profilu čepele Nakiri je to, že na rozdíl od neobdélníkových čepelí Santoku a Gyuto se jejich délka ani při velmi častém broušení nezkracuje. Délka čepele nožů se nejčastěji pohybuje od 165 – 180 mm.
Řazení produktů
Výpis produktů
Kuchyňský nůž s 16,7 cm čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Nůž typu nakiri je tradiční japonský tvar...
