Kuchyňský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
Kód: 801-621Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
Kuchyňský nůž Satake typu Nakiri s s délkou čepele 17,5 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.
Nůž Nakiri vám bude tvarem zřejmě připomínat sekáč na maso, zdání však klame. Tento typ nože využijete zejména k obratnému krájení zeleniny, kterou rázem proměníte na drobné kostičky či proužky. Rovněž vám pomůže při krájení větších surovin jako jsou celer či zelí. Dostatečná šířka čepele může být dobře využitelná i při nabírání surovin, které následně stačí přenést do hrnce či pánve.
Čepel vyrobená z nerezavějící oceli vás jistě překvapí svou ostrostí a snadným udržováním. Nerezová čepel je skvělou alternativou pro všechny kuchaře, kteří nechtějí mít s noži příliš mnoho starostí (není třeba používat kaméliové oleje). Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním a výborným počátečním nabroušením. Čepel zdobí tradiční japonské znaky.
Rukojeť ze světlého dřeva v kulatém tvaru pro pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.
Péče o nože
Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.
Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Mytí v myčce na nádobí se nedoporučuje.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Japonské nože |
|---|---|
| EAN: | 4956617801621 |
| Druh kuchyňského nože: | Nakiri |
| Druh oceli: | Nerezová ocel |
| Materiál čepele: | 420 |
| Materiál rukojeti: | Dřevo |
| Celková délka: | 29,5 cm |
| Délka čepele: | 17,5 cm |
| Délka rukojeti: | 12 cm |
| Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
| Tloušťka čepele: | 1,3 mm |
| Hmotnost: | 95 g |
| Tvrdost čepele: | 53-56 HRC |
| Výbrus: | Plochý |
| Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
