Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

5 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Satake Nakiri 17,5 cm
640 Kč

Japonský nůž Satake Nakiri z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 17,5 cm.

801-621
Kuchyňský nůž Satake Tomoko sekáč 18 cm
1 450 Kč

Japonský sekáč Satake Tomoko z nerezavějící oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 18 cm.

803-809
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-075 na zeleninu a ovoce
460 Kč

Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC075 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž do kuchyně vhodný pro práci s ovocem a zeleninou, s čepelí dlouhou 9,8 cm z...

KC-075
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-076 Kama-gata na zeleninu a ovoce
490 Kč

Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC076 Kama-gata je menší japonský kuchyňský nůž vhodný pro práci s ovocem a zeleninou, s čepelí dlouhou 8,8 cm z nerezové oceli 420J2....

KC-076
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC-077 na zeleninu a ovoce
480 Kč

Kuchyňský nůž Kanetsune Seki Fruit Knife KC077 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší nůž do kuchyně vhodný pro práci s ovocem a zeleninou, s čepelí dlouhou 10,5 cm z...

KC-077

Ovládací prvky výpisu

5 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.