Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku 17 cm

Kód: MGR-0170S
2 160 Kč 1 785 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
20.5.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 17 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku KAI Seki Magoroku Red Wood MGR-0170S

Japonský kuchyňský nůž KAI typu Santoku s délkou čepele 17 cm z luxusní série nožů Seki Magoroku Red Wood v tradičním japonském designu. Minimalistické provedení podtrhuje nerezová ocel, dobré vyvážení, ostrost a vysoká funkčnost. Série zaujme každého kuchaře toužícího po pravých japonských nožích.

Japonské nože Santoku se zvyknou v Japonsku označovat jako „nože tří ctností“, což dostatečně napovídá o jejich všestranném využití při krájení ryb, masa a zeleniny. Díky víceúčelové čepeli bude používání nožů Santoku na vašem každodenním pořádku.

Proč si vybrat nůž KAI Seki Magoroku Red Wood:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezová ocel 1K6 s tvrdostí 57 HRC a vysokou odolností,
✅pravý japonský nůž.

Nerezová ocel 1K6

Čepel nože je vyrobena z nově vyvinuté leštěné nerezové oceli 1K6 s tvrdostí 57 HRC. Díky použití vyššího obsahu chromu jsou nože výrazně odolné vůči korozi. Nůž je vybaven oboustranným výbrusem.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Minimalistická japonská estetika je zdůrazněna elegantní rukojetí s jemně červenou barvou ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Typický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Rukojeť je zakončena tvarovaným černým prstencem z pevného polymeru a chrání vaši ruku v případě uklouznutí.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Santoku
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 30,5 cm
Délka čepele: 17 cm
Délka rukojeti: 13,5 cm
Hmotnost celková: 140 g
Tvar čepele: 57 HRC
Původ brusného kamene: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: