Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

63 položek celkem

Výpis produktů

Nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku
1 550 Kč

Santoku nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 16,5 cm. Celková délka 29,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-952
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku 17 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 17 cm.

MGR-0170S
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Red Wide Santoku 19 cm
6 950 Kč

Limitovaná edice 3000 ks celosvětově. Široké santoku s čepelí z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-Max. Rukojeť z červeného dřeva pakka. Délka čepele 19 cm.

DM-0717RD
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Santoku 16,5 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Santoku z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 16,5 cm.

6716S
Kuchyňský nůž Samura MO-V Santoku
1 450 Kč

Kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť z G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku je ideální pro rychlé a...

SM-0094
Kuchyňský nůž Böker Forge Wood Santoku
1 950 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Čepel tvaru santoku dlouhá 16 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení. Má integrální konstrukci, vyrobený z...

03BO512
Kuchyňský nůž Dick ProDynamic Santoku K 18 cm, 8544218K
780 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve výbavě...

8544218K
Kuchyňský nůž Dick Superior Santoku 18 cm
1 120 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Čepel nože je vyrobena z X55CrMo14 vysoce legované, nerezové...

8444218
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Wide Santoku 19 cm
6 600 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Wide Santoku se širší čepelí. Nůž je vyroben z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 19 cm.

DM-0717
kuchynsky noz opinel intempora santoku n 219 1
1 440 Kč

Kuchařský nůž francouzské značky Opinel ze série Intempora. Čepel tvaru santoku dlouhá 17 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení. Čepel je vyrobena z kvalitní nerezové oceli...

002219
Kuchyňský nůž Samura Damascus 67 Santoku
2 420 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,5 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku je...

SD67-0094M
Kuchyňský nůž Samura Damascus Santoku
3 520 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0094
Kuchyňský nůž Samura Okinawa Santoku
1 740 Kč

Kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,5 cm z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť tradičního vzhledu z palisandrového dřeva, zakončená černým bolstrom. Nůž typu santoku...

SO-0194
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Santoku
3 540 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18,2 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0095
Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku 17,2 cm
5 800 Kč

Kuchyňský nůž Böker Damascus Olive Santoku z damaškové oceli s rukojetí z olivového dřeva. Délka čepele je 17,2 cm.

130437DAM
Kuchyňský nůž Böker Forge Santoku
1 680 Kč

Luxusní kuchyňský nůž Böker z modelové řady Forge. Čepel tvaru santoku dlouhá 16 cm se ideálně hodí pro sekání a krájení.Má integrální konstrukci, vyrobený z...

03BO502
Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku 16,5 cm
3 960 Kč

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus Santoku z damaškové oceli s rukojetí z dubového dřeva. Délka čepele je 16,5 cm.

130952DAM
18062 dellinger okami k haus7 1
2 180 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Santoku z japonské oceli o délce ostří 18 cm vhodný ke krájení všech druhů surovin ve vaší domácnosti. Využijete jí při práci s masovými...

K-HAUS7
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Red Santoku 17 cm
3 260 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice s délkou čepele 17 cm.

K-H191
Kuchyňský nůž Dick 1905 Santoku K
2 940 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve výbavě...

8194218K
Kuchyňský nůž Dick ProDynamic Santoku 18 cm 8544218
650 Kč

Kuchyňský nůž F.Dick ProDynamic typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 17,8 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by...

8544218
Kuchyňský nůž Dick Red Spirit Santoku
2 050 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 17,8 cm, vhodný pro zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve...

8174218
Kuchyňský nůž Dick Red Spirit Santoku K
2 340 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku je středně velký nůž s čepelí o délce 18 cm, vhodný ke zpracování zeleniny a masa. Je to základní typ japonského nože který by neměl chybět ve výbavě...

8174218K
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite Santoku 16,5 cm
6 350 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite Santoku z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

MGC-0402

Ovládací prvky výpisu

63 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.