Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

39 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 15 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15 cm.

6715C
Nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku
1 550 Kč

Santoku nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 16,5 cm. Celková délka 29,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-952
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 20 cm
2 320 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200C
Nůž Kanetsune Seki KC-954 Petty
980 Kč

Petty nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 12 cm. Celková délka 23,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-954
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb 22,5 cm
2 490 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na chléb z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 22,5 cm.

MGR-0225B
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black Set 67S-300
3 710 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 3 nože (univerzální 10 cm, univerzální 15 cm, nůž pro šéfkuchaře) z edice KAI Wasabi Black.

67S-300
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black Set 67S-310
3 710 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 3 nože (Santoku, univerzální 10 cm, univerzální 15 cm) z edice KAI Wasabi Black.

67S-310
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 15 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood nůž na zeleninu 10 cm
1 570 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood na zeleninu z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 10 cm.

MGR-0100P
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku 17 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Santoku z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 17 cm.

MGR-0170S
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Santoku 16,5 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Santoku z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 16,5 cm.

6716S
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba 21 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Yanagiba z nerezové oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 21 cm.

MGR-0210Y
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 23 cm
1 740 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 23 cm.

6723C
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Nakiri 16,5 cm
1 370 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Nakiri z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 16,5 cm.

6716N
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black univerzální 10 cm
1 200 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black univerzální z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 10 cm.

6710P
Nůž Kanetsune Seki KC-956 Ko-Deba
980 Kč

Japonský nůž Ko-Deba z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 10,5 cm. Celková délka 21,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-956
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black KAI Bag DM-0781EU67
6 450 Kč

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 5 nožů + pouzdro na uskladnění nožů z edice KAI Wasabi Black.

DM-0781EU67
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací 20 cm
2 190 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood plátkovací z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200L
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Deba 10,5 cm
1 250 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Deba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 10,5 cm.

6710D
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Deba 15 cm
1 820 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Deba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15 cm.

6715D
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Flexible filetovací 18 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black filetovací z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 18 cm.

6761F
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black na chléb 23 cm
1 740 Kč

Japonský nůž na chléb KAI Wasabi Black z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 23 cm.

6723B
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black univerzální 15 cm
1 250 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black univerzální z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15 cm.

6715U
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba 15,5 cm
1 290 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15,5 cm.

6715Y

Ovládací prvky výpisu

39 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.