Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black DM-0781JP67

Kód: DM-0781JP67
6 730 Kč 5 562 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
20.5.2024
Možnosti doručení

Sada japonských nožů z nerezavějící oceli obsahuje 5 nožů + stylové pouzdro na uskladnění nožů z edice KAI Wasabi Black.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sada japonských nožů KAI Wasabi Black DM-0781JP67 (5 ks) + pouzdro

Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black DM-0781JP67 vznikla spojením tradiční kuchyně a Japonska. Nože jsou ideální zejména pro domácí použití. Série v minimalistickém provedení je velmi nekomplikovaná pro používání a vhodná zejména pro kuchaře, kteří hledají zlatý střed mezi cenou a výkonem.

Proč jsi vybrat sadu nožů KAI Seki Wasabi Black:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nože jsou vyrobeny za použití nejmodernějších technologií,
✅nerezová ocel 1K6 s tvrdostí 58 HRC a vysokou odolností,
✅pravé japonské nože.

Nerezová ocel 1K6

Čepel nožů je vyrobena z nově vyvinuté leštěné nerezové oceli 1K6 s tvrdostí 58 HRC. Jedná se o velmi čistý typ nerezavějící oceli s extrémní odolností vůči korozi díky vysokému obsahu chromu. Nože disponují oboustranným výbrusem.

Rukojeť z voděodolného plastu

Všechny nože v balení disponují elegantní rukojetí černé barvy, vyrobenou z voděodolného plastu. Materiál je velmi příjemný na dotek i díky přidanému bambusovému prášku.

Typické oválné tvary rukojetí zajišťují pohodlné a bezpečné uchopení. Rukojeť a čepel z nerezavějící oceli jsou kompletně slisovány a uzavřeny kovovým bolsterem, čímž se vylučuje hromadění nečistot.

Sada obsahuje 5 nožů:

- Univerzální nůž s délkou čepele 10 cm využijete zejména ke zpracování zeleniny či ovoce. Nůž je dostatečně obratný i na špikování masa nebo zdobení ovocných talířů.

- Nůž Santoku s délkou čepele 16,5 cm se zvykne v Japonsku nazývat také jako „nůž tří ctností“, což dostatečně napovídá o jeho všestranném využití při krájení ryb, masa a zeleniny.

- Nůž Deba s délkou čepele 15 cm pro filetování ryb a prořezávání masa. Na rozdíl od ostatních japonských nožů mají mnohem robustnější a těžší čepel s jednostranným výbrusem.

- Nůž Nakiri s délkou čepele16,5 cm využijete zejména ke krájení zeleniny. Rovněž vám pomůže při krájení větších surovin jako jsou celer či zelí. Dostatečná šířka čepele může být dobře využitelná i při nabírání surovin do hrnce.

- Nůž Yanagiba s délkou čepele 21 cm je převážně určen ke krájení vykostěných ryb, filetování a z japonských nožů je ideálním kandidátem pro přípravu sushi. Vyznačuje se dlouhou, štíhlou čepelí a jednostranným výbrusem pro docílení velmi tenkých řezů.

Součástí balení je speciální pouzdro na uskladnění a přenos kuchyňských nožů. Nože zůstanou na svém místě a nepoškodí se. Do pouzdra uložíte až pět nožů různé velikosti.

Nože jsou kompletně vyrobeny v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady kuchyňských nožů
Druh kuchyňského nože: Sada kuchyňských nožů
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukojeti: Plast
Tvar čepele: 58 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: