Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fiber Octagon ko-Santoku 14 cm

Kód: XZ-PM80-5.5RS-CF
2 180 Kč 1 802 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Malý kuchyňský nůž typu Santoku z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 14 cm, celková délka 27,5 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Damaškový nůž Dellinger Carbon Fiber Octagon ko-Santoku 14 cm

Ľahké santoku s 2 mm tenkou čepeľou dĺžky 14 cm. Všestranný nôž, ktorý sa hodí na akýkoľvek typ krájania. Bude vašim spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou i ovocím. Japonské slovo „santoku“ v preklade znamená „tri cnosti/použitia“, čo vysvetľuje univerzálnosť tohto štýlu noža. Čepeľ vyzerá na pohľad kratšie a od klasických kuchárskych nožov sa líši rozdielnou geometriou. Pojmom Santoku sa tiež zvykne často označovať spojenie šéfkuchárskeho noža s japonským typom Nakiri, takže pri práci môžete využiť vlastnosti oboch. Ko-Santoku je trochu menší od klasických nožov typu Santoku a je preto idálny pre ženskú ruku.

Neprehliadnuteľný damaškový vzor vás upúta mimoriadnym vzhľadom. Jedinečný vzor Ice Hypnosis vytváří nejen hypnotický efekt, ale také snižuje tření při krájení a zabraňuje přilepení surovin na čepel. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velice jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.

Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z nerezové oceli VG-10, které bylo následně vloženo mezi 66 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel VG-10 má vysokou tvrdost 60 – 62 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.

Kromě čepele vás jistě nadchne i designová osmiúhelníková rukojeť z tmavého uhlíkového vlákna zalitého v pryskyřici s černou G10. Tmavá karbonová rukojeť připomíná nekonečný vesmír a v kombinaci s precizní čepelí vytváří jedinečný kuchyňský nástroj. Díky dokonalému vyvážení minimalizuje únavu rukou a poskytuje maximální kontrolu nad každým řezem.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
EAN: 8595705409125
Druh kuchyňského nože: Santoku
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Uhlíkové vlákno
Celková délka: 27,5 cm
Délka čepele: 14 cm
Délka rukojeti: 13,5 cm
Délka čepele (od - do): 12,00 - 14,99 cm
Tloušťka čepele: 2 mm
Hmotnost: 95 g
Tvrdost čepele: 60-62 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Čína
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: