Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

17 položek celkem

Výpis produktů

Nůž Kanetsune Seki KC-954 Petty
980 Kč

Petty nůž kuchyňský, z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 12 cm. Celková délka 23,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-954
Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Petty 13 cm FD-1562 Univerzální
2 390 Kč

Tojiro Zen Black FD-1562 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli...

FD-1562
Kuchyňský nůž Samura Damascus Univerzální 12 cm
1 660 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 12 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek....

SD-0021
27343 1 dellinger carbon fiber octagon sakimaru gyuto xz pm80 xwd cf 01
Novinka
3 180 Kč

Kuchyňský nůž typu Sakimaru Gyuto z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 36 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-XWD-CF
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Novinka
2 160 Kč

Malý univerzální kuchyňský nůž z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 14 cm, celková délka 27 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-WY-CF
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke 12 cm
5 450 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Kaname Kiritsuke z extrémně tvrdé oceli VG Xeos s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 12 cm.

AE-5500
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Shoso univerzální 12 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Shoso univerzální z nerezové oceli 5CR15MoV s konvexním výbrusem a kovovou rukojetí. Délka čepele je 12 cm.

AB-5163
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku 14 cm
4 710 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 14 cm.

DM-0727
Kuchyňský nůž Samura Damascus Santoku měnší
2 890 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 14,5 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z kompozitního materiálu G10 je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž...

SD-0092
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Deba 12 cm
1 010 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 12 cm.

804-066
Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Petty F-1111 Univerzální 13 cm
2 160 Kč

Tojiro Hammered Petty F-1111 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

F-1111
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Petty 13 cm FD-592 Univerzální
3 180 Kč

Tojiro Shippu FD-592 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť...

FD-592
27727 wusthof classic utility 1040136812 1
Novinka
1 470 Kč

Kuchyňský nůž univerzální Wüsthof Classic Asian Utility z nerezavějící oceli s rukojetí ze syntetického odolného materiálu. Délka čepele je 12 cm.

1040136812
27355 1 dellinger carbon fiber octagon ko santoku xz pm80 5 5rs cf 01
Novinka
2 180 Kč

Malý kuchyňský nůž typu Santoku z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 14 cm, celková délka 27,5 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-5.5RS-CF
27406 dellinger longevity damascus edition petty xz b27rw5 fs 1
Novinka
1 320 Kč

Univerzální kuchyňský nůž typu Petty z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 13 cm, celková délka 23 cm. Rukojeť ze dřeva platanu.

XZ-B27RW5-FS
26809 dellinger xz x01 wy rw rosewood petty damascus univerzalny 13 5 cm 1
Novinka
1 920 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Petty Damascus je perfektní pomocník při krájení, řezání a čištění surovin. Pevná čepel o délce 13,5 cm je dostatečně silná i pro špikování...

XZ-X01-WY-RW
Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Black Damascus Petty 13 cm FD-1592 Univerzálny
3 100 Kč

Tojiro Shippu Black FD-1592 je japonský kuchyňský nůž typu petty - menší univerzální nůž do kuchyně, s čepelí dlouhou 13 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10....

FD-1592

Ovládací prvky výpisu

17 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.