Brusný kámen KAI kombinovaný 3000/6000

Kód: AP-0316
1 690 Kč 1 397 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
21.5.2024
Možnosti doručení

Kombinovaný brusný kámen KAI se zrnitostí 3000 pro prvotní broušení nože a se zrnitostí 6000 pro jemné broušení nebo udržování ostří.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kombinovaný vodní brusný kámen KAI 3000/6000 AP-0316

Kombinovaný brusný kámen KAI na nože obsahuje kameny zrnitosti 3000 a 6000. Kámen zrnitosti 3000 je určen pro závěrečnou fázi broušení a dokážete jím vyhladit ostří nože. Kámen zrnitosti 6000 využijete pro následné vyleštění ostří. Vždy používejte pouze s vodou.

Materiál: bílý korund (oxid hlinitý).

Rozměry: 17,9 x 6 x 3 cm.

Plastová nádržka na vodu

Tento brusný kámen je doručen spolu s plastovou nádobkou na vodu, která poslouží ke zvlhčení brusného kamene během procesu broušení.

Použití

Nůž nabrousíte jemnými tahy proti směru ostří. Před broušením je doporučeno namáčet kámen do vody alespoň na 10 minut. Používá se pro broušení s vodou, použití oleje ani suché broušení se nedoporučuje. Je velmi důležité, aby povrch kamene zůstal během používání vlhký. Tento postup nejenže zlepšuje výsledek broušení, ale prodlužuje také životnost brusného kamene.

Po použití brusný kámen důkladně vysušte a následně jej nechte úplně vyschnout při pokojové teplotě. Nepokládejte brusný kámen na slunce nebo ohřívač, mohlo by to způsobit prasknutí brusného kamene. Po vysušení skladujte kámen na suchém a tmavém místě.

Údržba

Brusný kámen se po delším používání logicky opotřebuje, což může mít za následek jeho nesouměrnou a dutou plochu. Pro zajištění rovného povrchu vašeho brusného kamene doporučujeme použít vyrovnávací kámen.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Brusné kameny
Původ brusného kamene: Syntetický
Zrnitost kamene: 3000, 6000
Třída zrnitosti kamene: Extra jemný (3000 - 5999), Ultra jemný (6000+)
Typ brusného kamene: Vodní
Brusivo: Oxid hlinitý (korund)
Země původu: Čína

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: