Ocílky

Ocílky slouží k udržování a jemnému obnovování ostří nože. Používání ocílek vám umí značně prodloužit životnost nožů, protože jejich pravidelným používáním oddalujete samotné broušení nožů, které vám rychleji ubírá materiál z čepele.

U nás si můžete vybrat z kovových, diamantových či keramických ocílek. Kovové ocílky jsou vhodné pro jemné vyhlazení ostří a prakticky je můžete používat při každém vaření. Diamantové ocílky vám nůž i mírně naostří, takže jejich použití se doporučuje pouze v případech, kdy začínají být nože již mírně tupé. Keramická ocílka je kombinací obou typů.

3 položek celkem
Ocílka Keramická Ceramic Sharpening Stick – kulatá, 17 cm
240 Kč

Keramická ocílka (brusná tyčka) kulatého tvaru. Brusná část je vyrobena z bílé keramiky. Menší a lehká ocílka, vhodná pro jemné obtahování nože a pro udržování ostří. Dřevěná...

AC46
Ocílka Keramická Ceramic Superstick – kulatá, 24,5 cm
420 Kč

Velká keramická "ocílka" - brusná tyčka s rukojetí ze dřeva. Délka keramické tyčky 24,5 cm, průměr přibližně 2,5 cm. Celková délka 40,6 cm. Země původu: USA.

AC4
Ocílka Keramická Ceramic Sharpener Oak – kulatá, 13 cm
240 Kč

Keramická ocílka (brusná tyčka) kulatého tvaru. Brusná část je vyrobena z bílé keramiky. Menší a lehká ocílka, vhodná pro jemné obtahování nože a pro udržování ostří. Dřevěná...

AC47

Jak často používat kovovou ocílku?

Kovovou ocílku můžete klidně používat na pravidelné bázi. Ideální těsně před nebo po každém vaření. Snažte se každou stranu kuchyňského nože táhnout po ocílce asi 5 až 10-krát. Po tomto postupu bude váš nůž připraven k použití.

Jak často používat diamantovou a keramickou ocílku?

Diamantovou ocílku se nedoporučuje používat před každým použitím nože, protože byste vašim nožům zbytečně ubírali ostří. Dobrušování diamantovou ocílkou můžete v průměru opakovat jednou nebo dvakrát za měsíc. Závisí to zejména na tom, jak často nůž používáte.