Kuchyňské nože
Profesionální kuchyňský nůž je neocenitelným pomocníkem v každé kuchyni. Přemýšlíte jaké kuchyňské nože koupit? Máme široký výběr kuchyňských nožů světových značek. Jaké nože do kuchyně tedy u nás naleznete? Základem je kuchařský nůž, japonské kuchyňské nože, řeznické nože, filetovací nože, nůž santoku nebo malé nožíky na zeleninu. Můžete zakoupit jednotlivé nože, nebo celou sadu nožů. V případě, že potřebujete pomoci s výběrem, přečtěte si článek: Jak vybrat kuchyňský nůž.
V Knilandu naleznete kvalitní kuchyňské nože z celého světa – tradiční japonské nože Tojiro, Kanetsune Seki nebo Kai, profi kuchyňské nože Böker z německého Solingenu, francouzské kuchyňské nože Opinel, jednoduché a vysoce kvalitní švédské nože Frosts (Mora), moderní nože Samura nebo světoznámé švýcarské kuchyňské nože Victorinox. Jako dárek je vhodná např. sada kuchyňských nožů.
-
Sady kuchyňských nožů
-
Japonské nože
-
Kuchařské nože FAV
-
Řeznické nože
-
Filetovací nože
-
Univerzální kuchyňské nože
-
Nože na zeleninu a ovoce
-
Nože na chléb
-
Plátkovací nože
-
Sekáčky
-
Steakové nože
-
Vidličky na maso
-
Stojany a držáky pro kuchyňské nože
-
Rukavice proti pořezání
-
Kuchyňské nože Böker
-
Kuchyňské nože Dick
-
Kuchyňské nože Frosts (Mora)
-
Japonské nože KAI
-
Kuchyňské nože Samura
-
Japonské nože Satake
-
Kuchyňské nože Opinel
-
Kuchyňské nože Tojiro
-
Kuchyňské nože Victorinox
-
Kuchyňské nože Wüsthof
Řazení produktů
Výpis produktů
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z TPE (termoplastický elastomer) a čepelí dlouhou 18 cm z kvalitní nerezové oceli. Filetovací nůž určený pro práci s rybami a filetování.
Švýcarský kuchyňský nůž s rukojetí z TPE (termoplastický elastomer) a čepelí dlouhou 30 cm z kvalitní nerezové oceli. Filetovací nůž určený pro práci s rybami a filetování.
Ovládací prvky výpisu
Tipy jak prodloužit životnost vašich kuchyňských nožů
Mytí a čištění nožů
Mytí v myčce nádobí představuje sice nejméně pracnou možnost jak vyčistit vaše nože, ve skutečnosti je to však u většiny typů nejhorší možná alternativa mytí. I v případech, kdy výrobce uvádí možnost mýt nože v myčce na nádobí, je už jen kvůli životnosti nože mnohem vhodnější zvolit ruční mytí. Nože s dřevěnou rukojetí nevkládejte do myček nádobí za žádných okolností. Používání agresivních čisticích prostředků ve formě kapslí může způsobit nenapravitelné poškození vašeho nože. Navíc nože mohou narazit do jiných kuchyňských nástrojů v myčce nádobí. Proto doporučujeme všechny kuchyňské nože mýt ručně a následně je důkladně osušit.
Ostření nožů
Pro zachování těch nejlepších řezných vlastností musí být každý nůž čas od času nabroušen. Ideální je používat před každým vařením kovovou ocílku, která vám pomůže zachovat nože déle naostřené. V případě, že jsou vaše nože citelně otupělé je ideální použít brusný kámen, brusnou sadu nebo elektrickou brusku. Více o broušení nožů se dozvíte v samostatné kategorii broušení.
Bezpečné uskladnění nožů
Lidé mají v oblibě uskladňovat své nože v kuchyňských šuplících s ostatními ostrými nástroji, které však mohou natrvalo poškodit čepel nožů. Chcete-li přesto skladovat nože v zásuvce, doporučujeme vám zakoupení chráničů na ostří. Ideální možností jsou stojany na nože, které naleznete v provedeních jako magnetické lišty, držáky nebo dřevěné bloky, které vám nože nejen ochrání, ale také vám zpřehlední uložení nožů, čímž si urychlíte přípravu jídla ve vaší kuchyni.
