Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 21 cm FD-1564 Nůž šéfkucháře

Kód: FD-1564
3 750 Kč 3 099 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tojiro Zen Black FD-1564 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou z vrstvené nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z polypropylenu. Kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Zen Black jsou vyrobeny ze dřeva kaštanu a vrstvené nerezové oceli s jádrem z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu, který výrobce klade na kvalitu výroby, tyto nože nabízejí vynikající řezné vlastnosti. Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Zen Black luxusní a elegantní vzhled, díky čemuž se stanou ozdobou vaší kuchyně.

Nůž má rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Tmavý odstín kaštanového dřeva výrobce docílil jemným opálením dřeva ohněm. Barva rukojeti díky tomu mimořádně pěkně ladí s tmavou čepelí. Opálením se také zvýšila odolnost dřeva. Rukojeť je zakončena černým prstencem z polypropylenu.

Čepel délky 21 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna nerezovou ocelí s 13% obsahem chromu. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Nerezová ocel na bocích dodává čepeli odolnost a korozivzdornost. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Tmavé povrchové úpravy oceli docílil výrobce pomocí oxidu železa. Tato technologie se používá také při výrobě chirurgických nástrojů. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli.

Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Kategorie délky čepele: 20,00 - 24,99 cm
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 34,5 cm
Délka čepele: 21 cm
Hmotnost: 135 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Země původu: Japonsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: