Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Black Damascus Gyuto 24 cm FD-1595 Nůž šéfkucháře

Kód: FD-1595
7 100 Kč 5 868 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
3.4.2024
Možnosti doručení

Tojiro Shippu Black FD-1595 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 24 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z polypropylenu. Kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shippu Black jsou vyrobeny ze dřeva kaštanu a damaškové oceli, která má 62 vrstev a jádro z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu, který výrobce klade na kvalitu výroby, tyto nože nabízejí vynikající řezné vlastnosti. Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Shippu Black luxusní a elegantní vzhled, díky čemuž se stanou ozdobou vaší kuchyně.

Nůž má rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Tmavý odstín kaštanového dřeva výrobce docílil jemným opálením dřeva ohněm. Barva rukojeti díky tomu mimořádně pěkně ladí s tmavou čepelí. Opálením se také zvýšila odolnost dřeva. Rukojeť je zakončena černým prstencem z polypropylenu.

Čepel délky 24 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna damaškovou ocelí, která má 62 vrstev a vyniká krásnou kresbou. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost. Tmavé povrchové úpravy oceli docílil výrobce pomocí oxidu železa. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli.

Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky na nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Kategorie délky čepele: 20,00 - 24,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Délka čepele: 24 cm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: