Kuchyňský nůž Tojiro Basic VG10 Gyuto 20 cm kuchařský F-317
Kód: F-317Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský kuchyňský nůž Tojiro Basic VG10 Gyuto 20 cm kuchařský F-317
Tradiční kuchyňský japonský nůž Tojiro Basic VG10 Gyuto představuje perfektní kombinaci japonské oceli, prvotřídních materiálů a elegantního designu. Japonský nůž o délce čepele 20 cm využijete na nejrůznější druhy krájení, ať už půjde o čištění zeleniny, řezání ryb nebo porcování masa. Pro maximální ostrost je jádro čepele vyrobeno z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10, která je vložena mezi 2 vrstvy chromové nerezové oceli.
Rukojeť je z vrstvených dřevěných dýh a pryskyřice, tzv. pakkawood, které mají vysokou odolnost vůči vlhkosti. Takové rukojeti jsou hygienické a mimořádně vhodné do kuchyňského prostředí.
Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa, ryb a zeleniny.
Údržba: doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Ocel VG-10 je sice nerezová, ale i přesto může být mírně náchylná k bodové korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě. Čas od času je vhodné ošetřit čepel olejem, aby se předešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.
Nože Tojiro
Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Japonské nože |
|---|---|
| EAN: | 4960375013172 |
| Druh kuchyňského nože: | Gyuto |
| Druh oceli: | Nerezová ocel |
| Materiál čepele: | VG-10 |
| Materiál rukojeti: | Dřevo |
| Celková délka: | 32 cm |
| Délka čepele: | 20 cm |
| Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
| Tloušťka čepele: | 1,6 mm |
| Šířka čepele: | 4,5 cm |
| Hmotnost: | 135 g |
| Tvrdost čepele: | 60-61 HRC |
| Povrchová úprava čepele: | Satin |
| Výbrus: | Konvexní |
| Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
