Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 18 cm

Kód: 9303
8 420 Kč 6 959 Kč bez DPH
Skladem (>2 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Santoku s 18 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský damaškový nůž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2

Tento nůž vás okouzlí svým působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou zpracování a použitých materiálů. Série Zuiun je "vlajkovou lodí" výrobce, tato speciální edice byla vyrobena na počest stého výročí společnosti Kanetsugu. Extrémně ostrý nůž z damaškové oceli Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 o délce ostří 18 cm z excelentní práškové oceli SPG2. Nůž typu Santoku představuje vysoce všestranný nůž pro jakékoli použití ve vaší kuchyni. Ideální společník na krájení masa, ryb, zeleniny i ovoce. Čepel nože je obvykle kratší než u klasických kuchařských nožů. Vyšší zkosení ostří zabraňuje tření, díky čemuž je krájení ještě přesnější. Špička čepele je modelována podle tvaru japonského meče, takže ji můžete využít i k dekorativnímu vyřezávání a přípravě speciálních pokrmů.

Čepel má konstrukci typu San Mai - řezné jádro z oceli SPG2 je obklopeno boky z damaškové oceli se 62 vrstvami. Prášková ocel SPG2 je absolutním vrcholem kvality mezi japonskými ocelemi a na tomto noži dosahuje extrémní tvrdosti 63 HRC, což zajišťuje dlouhotrvající ostrost nože. Tepelné zpracování metodou Sub-Zero představuje speciální typ chlazení ostří na teplotu -70 °C, díky čemuž je zaručena vysoká tvrdost a pevnost nože. Čepel je stejně jako japonské meče broušená do tvaru „hamaguriha“, což je mírně konvexní výbrus. Tento typ výbrusu dodává čepeli stabilitu, odolnost a mimořádně příjemné vlastnosti při řezání.

Dlouhá čepel a 7-hranná rukojeť vám poskytne tu nejlepší oporu při jakémkoli typu krájení. Ebenové dřevo pakka je díky použití více vrstev přirozeně odolné. Část rukojeti je decentně zdobená asijskou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší dostatečný komfort a nemusíte se obávat únavy ruky.

Japonský nůž typu Santoku je pro vás jasnou volbou, pokud sníte o pomocníkovi pro všestranné využití. Použitím damaškové oceli se z každého nože stává zvláštní a nenapodobitelný kousek.

Rozměry: celková délka 33 cm a váha 153 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří. Nože ukládejte na bezpečné místo, mimo dosah dětí (ideálně na magnetický stojan).

Ostrění nože: pro ostření nože z damaškové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné. K občasnému dobrušování ostří používejte ocílku.

Kuchyňské nože Seki Kanetsugu

Japonský výrobce Seki Kanetsugu se v současnosti zaměřuje na výrobu tradičních kuchyňských nožů nejen v Japonsku, ale po celém světě. Největší důraz kladou na vysokou kvalitu a použití těch nejmodernějších materiálů s působivým provedením. V minulosti tvořila nejpodstatnější část produkce výroba tradičních samurajských mečů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Santoku
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: SPG2
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 33 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka rukojeti: 13,5 cm
Hmotnost: 153 g
Tvrdost čepele: 63 HRC
Výbrus: Konvexný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: