Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

8 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 21 cm
9 570 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Gyuto s 21 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9305
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki SPG2 24 cm
10 200 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Sujihiki s 24 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9509
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Petty SPG2 15 cm
6 430 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Petty s 15 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9302
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Santoku SPG2 18 cm
8 600 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Santoku s 18 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9303
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Sujihiki SPG2 24 cm
Akce
10 150 Kč –19 %
8 130 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Sujihiki s 24 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9309
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm
9 570 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Gyuto s 21 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9505
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm
6 450 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Petty s 15 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9502
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm
8 950 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Santoku s 18 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9503

Ovládací prvky výpisu

8 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.