Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo univerzální 15 cm

Kód: TMM-0701
5 590 Kč 4 620 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
20.5.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo univerzální z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský damaškový nůž univerzální KAI Shun Premier Tim Malzer Minamo TMM-0701

Japonský univerzální kuchyňský nůž KAI s délkou čepele 15 cm z prémiové řady elegantních nožů Malzer Minamo. Tim Mälzer přišel s nápadem vyvinout nože, které by byly kombinací typických japonských nožů Santoku s klasickými kuchařskými noži. Výsledkem je série spojující japonské a evropské prvky. Kromě toho se nože vyznačují prvotřídními použitými materiály – kombinace jemného damašku s elegantní černou rukojetí se stane ozdobou každé kuchyně. Série se může pochlubit získanými oceněními Red Dot Award 2018 a German Design Award 2019.

Univerzální nože představují chytrou směs kuchařských a loupacích nožů, díky čemuž kombinují vlastnosti obou typů. Nejčastěji nůž využijete ke zpracování zeleniny, ovoce či krájení menších kousků masa a ryb. Nůž je dostatečně obratný i na špikování masa nebo zdobení ovocných talířů.

Proč si vybrat nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅kvalitní damašková ocel (32 vrstev), prémiové řezné jádro VG MAX,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Damašková čepel VG MAX

Čepele nožů ze série Shun Premier Tim Mälzer Minamo vás už na první pohled okouzlí kovanou damaškovou ocelí s výrazným leskem. Obdélníkový tvar čepele umožňuje pomalé krájení, ale také přesné sekání různých potravin.

Pro tradiční japonské nože je standardem vrstvená ocel, u které je řezné jádro (hagane) chráněno boky z měkčí oceli (jigane). Tento nůž není výjimkou.

Hagane z velmi tvrdé ocele VG MAX je vloženo mezi dva pláty damaškové oceli s 32 vrstvami. Řezné jádro dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost a elegantní vzhled. Čepel má oboustranný výbrus.

VG-Max je prémiová japonská ocel, která vychází ze známé VG-10, ale nabízí několik vylepšení. Je obohacena o vyšší obsah chromu, uhlíku a vanadu, díky čemuž je velmi tvrdá (61 HRC) a oproti již tak velmi kvalitní VG-10 vydrží ještě déle ostrá a má lepší odolnost vůči korozi.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Přívětivý, estetický design podtrhuje elegantní rukojeť černé barvy ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvláště odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Díky svému symetrickému tvaru je rukojeť vhodná pro leváky i praváky. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Univerzální nůž
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-Max
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 26 cm
Délka čepele: 15 cm
Délka rukojeti: 11 cm
Hmotnost celková: 93 g
Tvar čepele: 61 HRC
Původ brusného kamene: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: