Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

14 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Red Wide Santoku 19 cm
6 950 Kč

Limitovaná edice 3000 ks celosvětově. Široké santoku s čepelí z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-Max. Rukojeť z červeného dřeva pakka. Délka čepele 19 cm.

DM-0717RD
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Wide Santoku 19 cm
6 600 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Wide Santoku se širší čepelí. Nůž je vyroben z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 19 cm.

DM-0717
Kai Shun Classic DM 0777
5 450 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

DM-0777
Kai Shun Classic DM 0772
3 460 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

DM-0772
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Nakiri 16,5 cm
5 700 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Nakiri z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

DM-0728
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku 14 cm
4 710 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 14 cm.

DM-0727
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku 18 cm
5 350 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

DM-0702
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Scalloped Santoku 18 cm
5 600 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku s dutým výbrusem. Nůž je vyroben z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

DM-0718
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo nůž na zeleninu 9 cm
4 960 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

TMM-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Malzer Minamo Santoku 20 cm
7 450 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo Santoku z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

TMM-0702
Kuchyňský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo univerzální 15 cm
5 450 Kč

Japonský nůž KAI Shun Premier Tim Mälzer Minamo univerzální z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

TMM-0701
27409 1 kai shun premier tim malzer tanto tdm 1785 1
Novinka
7 450 Kč

Limitovaná edice japonského nože s unikátním číslem. Čepel tvaru tanto z dámáškové oceli délky 25,5 cm. Rukojeť z tmavě hnědého dřeva pakka.

TDM-1785
Kuchyňský nůž KAI Shun White Santoku 18 cm
5 600 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun White Santoku z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

DM-0702W
Kai Shun Classic DM 0771
6 450 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Kiritsuke z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

DM-0771

Ovládací prvky výpisu

14 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.