Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka 18 cm
Kód: XZ-B38-RSSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Damaškový kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka o délce čepele 18 cm využijete ke krájení všech potravin, ať už půjde o zeleninu, ovoce nebo maso. Bunka je velmi univerzální japonský tvar nože, někdy se můžete setkat také s názvem kengata. Bunka je velmi podobný noži Santoku, avšak liší se ostrým hrotem. Na rozdíl od ostatních japonských typů nožů, působí čepel Bunka o něco širší, kratší a liší se i mírně odlišnou geometrií, které bylo následně vloženo mezi 72 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel má velmi vysokou tvrdost 62 – 64 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.
Damaškový vzor má kromě zajímavého designu i funkční využití – minimalizuje tření při řezání a zabraňuje přilepení surovin na čepel. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.
Kromě čepele vás jistě nadchne i červeně černá G10 rukojeť, doplněná o středový mozaikový nýt ve zlaté barvě. Zbývající dva nýty mají zajistit vyšší pevnost, stabilitu a bezvadné spojení oceli s rukojetí.
Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená jen pro to nejpohodlnější krájení. Tvar rukojeti je klasický na jaký jsme zvyklí z evropských nožů. Spojení této rukojeti s japonským stylem čepele vytváří velmi praktický nůž s excelentními vlastnostmi. Materiál G10 je mezi kuchaři oblíbený zejména pro jeho kompletní voděodolnost a díky tomu, že nevyžaduje žádnou údržbu, je vhodný naprosto pro každého. Ani po dlouhých letech se nemusíte obávat žádného korodování, oxidování či ztráty pevnosti.
Rozměry: celková délka 31 cm a váha 263 g.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: k udržování ostrosti damaškových nožů z tvrdší oceli určitě sáhněte po diamantové ocílce. K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Bunka |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | 14Cr14MoVNb |
Materiál rukojeti: | G10 |
Celková délka: | 31 cm |
Délka čepele: | 18 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hmotnost: | 263 g |
Tvrdost čepele: | 62 - 64 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.