Kuchyňský nůž Dellinger Rosewood Santoku Damascus 17,5 cm

Kód: XZ-B27RW7
2 310 Kč 1 909 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Santoku Damascus z japonské oceli o délce ostří 17,5 cm hravě zvládne krájení všech druhů materiálů. Bude vaším společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem. Jeho skutečná síla se vám v plném rozsahu ukáže při krájení cibule, neboť nadprůměrná ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou vždy plné šťávy a intenzivní chuti. Ne nadarmo se říká, že nůž Santoku splní všechna vaše přání. Japonský výraz „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což dostatečně napovídá o všestrannosti tohoto stylu nože. Práce s ním lze charakterizovat třemi základními vlastnostmi – řezání, krájení a mletí. Čepel už na první pohled vypadá kratší oproti klasickým kuchařským nožům s výrazně odlišnou geometrií. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat mix šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při krájení můžete využít vlastností obou. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňský damaškový nůž Dellinger Rosewood Santoku Damascus.

Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Santoku Damascus z japonské oceli o délce ostří 17,5 cm hravě zvládne krájení všech druhů materiálů. Bude vaším společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem. Jeho skutečná síla se vám v plném rozsahu ukáže při krájení cibule, neboť nadprůměrná ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou vždy plné šťávy a intenzivní chuti. Ne nadarmo se říká, že nůž Santoku splní všechny vaše přání. Japonský výraz „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což dostatečně napovídá o všestrannosti tohoto stylu nože. Práce s ním lze charakterizovat třemi základními vlastnostmi – řezání, krájení a mletí. Čepel už na první pohled vypadá kratší oproti klasickým kuchařským nožům s výrazně odlišnou geometrií. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat mix šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při krájení můžete využít vlastností obou. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Kombinace dlouhé čepele a designové rukojeti vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonský styl a použití damaškové oceli dodává noži jedinečný a nenapodobitelný vzhled. Z tohoto důvodu se může každý výrobek lišit, což ovšem dodává každému kousku jistou dávku originality. Nože jsou doručeny v detailním zpracování a stejné kvalitě.

Použité řezné jádro je vyrobeno z kvalitní oceli VG-10, která je velmi dobře chráněna proti korozi. Samotná ocel pochází z Japonska a mezi její charakteristické vlastnosti patří extrémní ostrost a zároveň tvrdost s hodnotami 59 – 61 HRC. Jádro z oceli si zachovává vysokou kvalitu právě díky tomu, že je vloženo mezi 66 vrstev dvou damaškových ocelí, které zajišťují mimoriadnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyváženou a zúženou čepel tohoto kuchyňského nože si jistě zamilujete, protože minimalizuje jakékoli tření při řezání a zabraňuje přilepování krájeného jídla k čepeli.

Rukojeť nože je vyrobena z dřeva palisandru a zdobí ji menší mozaikový znak. Uchopení nože bude pro vás vždy maximálně pohodlné, právě díky ergonomickému tvaru. Specifický tvar vám může připomínat asijský typ nožů. Trojité nýtování dodává nástroji dokonalou pevnost, stabilitu a bezvadné spojení damaškového ostří k rukojeti.

Rozměry: celková délka 31,5 cm a váha 240 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně neřízne ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: pro ostření nože z damaškové oceli japonského typu VG10 doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.

Výhody produktu:

✅kvalitní damašková ocel,
✅řezné jádro VG-10,
✅extrémní ostrost,
✅všestranné využití,
✅japonský design.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Santoku
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 17,5 cm
Délka rukojeti: 13 cm
Tloušťka čepele: 2,1 mm
Hmotnost celková: 240 g
Tvrdost čepele: 59 - 61 HRC
Výbrus: Plochý
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: