Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka 18 cm

Kód: XZ-B38-RS
3 170 Kč 2 620 Kč bez DPH
Skladem (>2 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 18 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Damaškový kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka o délce čepele 18 cm využijete ke krájení všech potravin, ať už půjde o zeleninu, ovoce nebo maso. Bunka je velmi univerzální japonský tvar nože, někdy se můžete setkat také s názvem kengata. Bunka je velmi podobný noži Santoku, avšak liší se ostrým hrotem. Na rozdíl od ostatních japonských typů nožů, působí čepel Bunka o něco širší, kratší a liší se i mírně odlišnou geometrií, které bylo následně vloženo mezi 72 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel má velmi vysokou tvrdost 62 – 64 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.

Damaškový vzor má kromě zajímavého designu i funkční využití – minimalizuje tření při řezání a zabraňuje přilepení surovin na čepel. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.

Kromě čepele vás jistě nadchne i červeně černá G10 rukojeť, doplněná o středový mozaikový nýt ve zlaté barvě. Zbývající dva nýty mají zajistit vyšší pevnost, stabilitu a bezvadné spojení oceli s rukojetí.

Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená jen pro to nejpohodlnější krájení. Tvar rukojeti je klasický na jaký jsme zvyklí z evropských nožů. Spojení této rukojeti s japonským stylem čepele vytváří velmi praktický nůž s excelentními vlastnostmi. Materiál G10 je mezi kuchaři oblíbený zejména pro jeho kompletní voděodolnost a díky tomu, že nevyžaduje žádnou údržbu, je vhodný naprosto pro každého. Ani po dlouhých letech se nemusíte obávat žádného korodování, oxidování či ztráty pevnosti.

Rozměry: celková délka 31 cm a váha 263 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: k udržování ostrosti damaškových nožů z tvrdší oceli určitě sáhněte po diamantové ocílce. K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Bunka
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: 14Cr14MoVNb
Materiál rukojeti: G10
Celková délka: 31 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost: 263 g
Tvrdost čepele: 62 - 64 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: