Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku 18,5 cm
Kód: XZ-PM80-RS-CFSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Damaškový nůž Dellinger Carbon Fiber Octagon Santoku 18,5 cm
Lehké santoku s 2 mm tenkou čepelí délky 18,5 cm. Všestranný nůž, který se hodí pro jakýkoli typ krájení. Bude vaším společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem. Japonské slovo „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což vysvětluje univerzálnost tohoto stylu nože. Čepel vypadá na pohled kratší a od klasických kuchařských nožů se liší rozdílnou geometrií. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat spojení šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při práci můžete využít vlastností obou.
Nepřehlédnutelný damaškový vzor vás upoutá mimořádným vzhledem. Jedinečný vzor Ice Hypnosis vytváří nejen hypnotický efekt, ale také snižuje tření při krájení a zabraňuje přilepení surovin na čepel. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velice jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.
Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z nerezové oceli VG-10, které bylo následně vloženo mezi 66 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel VG-10 má vysokou tvrdost 60 – 62 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.
Kromě čepele vás jistě nadchne i designová osmiúhelníková rukojeť z tmavého uhlíkového vlákna zalitého v pryskyřici s černou G10. Tmavá karbonová rukojeť připomíná nekonečný vesmír a v kombinaci s precizní čepelí vytváří jedinečný kuchyňský nástroj. Díky dokonalému vyvážení minimalizuje únavu rukou a poskytuje maximální kontrolu nad každým řezem.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Japonské nože |
|---|---|
| EAN: | 8595705409163 |
| Druh kuchyňského nože: | Santoku |
| Druh oceli: | Damašková ocel |
| Materiál čepele: | VG-10 |
| Materiál rukojeti: | Uhlíkové vlákno |
| Celková délka: | 33,5 cm |
| Délka čepele: | 18,5 cm |
| Délka rukojeti: | 15 cm |
| Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
| Tloušťka čepele: | 2 mm |
| Hmotnost: | 165 g |
| Tvrdost čepele: | 60-62 HRC |
| Výbrus: | Plochý |
| Země původu: | Čína |
| Položka byla vyprodána… | |
