Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

9 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Samura Damascus 67 Santoku
2 420 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,5 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku je...

SD67-0094M
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Santoku
3 540 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18,2 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0095
Sada Kuchyňských nožů Samura Blacksmith
5 300 Kč

Sada kuchyňských nožů Samura z modelové řady Blacksmith. Nože Samura Blacksmith jsou exkluzivní kuchyňské nože z ručně kované japonské oceli AUS-8. Sada obsahuje 3 nože -...

SBL-0220
Kuchyňský nůž Samura Blacksmith Nakiri
2 760 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,8 cm z japonské ručně kované oceli AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu nakiri je...

SBL-0043
Kuchyňský nůž Samura Blacksmith Santoku
2 680 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 18,2 cm z japonské ručně kované oceli AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku...

SBL-0095
Kuchyňský nůž Samura Blacksmith Univerzální
2 260 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,2 cm z japonské ručně kované oceli AUS-8 tvrdosti 58 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Univerzální nůž na...

SBL-0023
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Nakiri
2 970 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,1 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0043
Kuchyňský nůž Samura Super 5 Univerzální
2 650 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 16,2 cm z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z oceli VG-10. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná...

SP5-0023
Sada Kuchyňských nožů Samura Super 5
7 630 Kč

Sada kuchyňských nožů Samura z modelové řady Super 5. Nože Samura Super 5 jsou exkluzivní kuchyňské nože z japonské ručně kované oceli damaškové oceli (5 vrstev) s jádrem z...

SP5-0220

Ovládací prvky výpisu

9 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.