Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

14 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke 20,5 cm
2 840 Kč

Kuchyňský nůž typu Kiritsuke z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice o délce čepele 20,5 cm.

K-H164
Kuchyňský nůž Samura Damascus 67 Santoku
2 420 Kč

Exkluzivní kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 17,5 cm z japonské damaškové oceli tvrdosti až 61 HRC. Rukojeť z micarty je pevná, odolná a příjemná na dotek. Nůž typu santoku je...

SD67-0094M
Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fragment Gyuto 20 cm
3 280 Kč

Mimořádně ostrý nůž z damaškové oceli Dellinger Carbon Fragment Gyuto o délce ostří 20 cm zvládne krájení nejrůznějších druhů materiálů. Používat jej budete moci prakticky...

K-H139CH
Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fragment Petty 11 cm
1 790 Kč

Mimořádně ostrý nůž z damaškové oceli Dellinger Carbon Fragment Petty o délce ostří 11 cm je perfektní pomocník při krájení, řezání a čištění surovin. Pevná čepel je dostatečně...

K-H137P
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Red Kiritsuke 20,5 cm
3 440 Kč

Kuchyňský nůž typu Kiritsuke z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice o délce čepele 20,5 cm.

K-H165
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Red Santoku 17 cm
3 260 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice s délkou čepele 17 cm.

K-H191
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare na chléb 23 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na chléb z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0705
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare nůž na zeleninu 9 cm
6 950 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare na zeleninu z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

NDC-0700
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare plátkovací 23 cm
9 340 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

NDC-0704
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare Santoku 18 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare Santoku z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

NDC-0702
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare univerzální 15 cm
7 450 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare univerzální z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

NDC-0701
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Blue Santoku 17 cm
3 200 Kč

Kuchyňský nůž typu Santoku z damaškové oceli a rukojetí z pryskyřice o délce čepele 17 cm.

K-H189
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare kuchařský 20 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare kuchařský z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

NDC-0706
KAI TBS 0220 8
15 740 Kč

Exkluzivní edice japonských nožů obsahuje 2 nože (kuchařský, univerzální) ze série KAI Shun Kohen v limitovaném počtu 3000 kusů.

TBS-0220

Ovládací prvky výpisu

14 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.