Sada kuchyňských nožů KAI Shun Kohen - Anniversary Luxury Set TBS-0220

Kód: TBS-0220
28 600 Kč 23 636 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
20.5.2024
Možnosti doručení

Exkluzivní edice japonských nožů obsahuje 2 nože (kuchařský, univerzální) ze série KAI Shun v limitovaném počtu 3000 kusů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Limitovaná sada kuchyňských nožů KAI Shun Kohen – Anniversary Luxury Set TBS-0220 (2 ks) + kufřík

Exkluzivní série nožů Shun Kohen v limitovaném počtu 3000 kusů vznikla na počest prodeje deseti milionů Shun. V sadě naleznete 2 nejdůležitější nože celé kuchyně – kuchařský a univerzální nůž té nejvyšší kvality s jedinečnou vzorovanou damaškovou čepelí a speciální tmavě červenou rukojetí z kompozitního dřeva pakka. Pro zdůraznění exkluzivity celé série jsou nože uloženy v luxusním hliníkovém kufříku pro bezpečné skladování a přepravu. Kromě toho maximální ochranu zajistí kožená pouzdra na čepele, která jsou také součástí balení. Každá sada je označena limitovaným sériovým číslem, díky čemuž je každý jeden set jedinečným kouskem.

Kuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a patří k základní výbavě každého kuchaře. Od univerzálních nožů se liší právě širší, delší čepelí a tenkým hrotem, díky čemuž je poměrně snadné krájení i méně poddajných surovin jako jsou ořechy či bylinky. Kuchařský nůž se všestranným tvarem využijete ke krájení všech surovin ať už půjde o čištění masa nebo krájení zeleniny.

Univerzální nože představují šikovnou směs kuchařských a loupacích nožů, díky čemuž kombinují vlastnosti obou typů. Nejčastěji nůž využijete ke zpracování zeleniny, ovoce či krájení menších kousků masa a ryb. Nůž je dostatečně obratný i na špikování masa nebo zdobení ovocných talířů.

Proč si vybrat limitovanou sadu nožů KAI Shun Kohen:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nože jsou vyrobeny za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovávají vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅exkluzivně použité materiály a extrémní tvrdost oceli,
✅pravé japonské nože.

Damašková čepel (VG 2, VG 10)

Čepele nožů ze série Shun Kohen jsou kompletně kované z damaškové oceli s velmi decentním vzorem. Exkluzivní čepel je v tomto případě kována až ze dvou typů ocelí (VG-2, VG-10), které se spojují do 72-vrstvové damaškové oceli. Kombinace takových prvotřídních materiálů zapříčiňuje mimořádnou tvrdost 60 HRC. Čepel s oboustranným výbrusem se může pochlubit zachováním dlouhotrvající ostrosti.

Rukojeti z odolného dřeva pakka

Luxusní vzhled nožů umocňuje červenočerná rukojeť vyrobená ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Díky zaoblenému ergonomickému tvarování vám padne rukojeť perfektně do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Nože jsou kompletně vyrobeny v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady kuchyňských nožů
Druh kuchyňského nože: Sada kuchyňských nožů
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: Damašková ocel
Materiál rukojeti: Dřevo
Tvar čepele: 60 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: