Top kuchyňské sady nožů – Kniland výběr

Ať už jste domácí kuchař nebo profesionál, kvalitní nože jsou absolutním základem kuchyně. My jsme se pro vás rozhodli vybrat naše oblíbené sady nožů a rozdělit je do čtyř kategorií podle několika kritérií. Závisí na vás zda dáte přednost prémiové sadě, sadě z damašku, sadě s nejlepším poměrem cena/kvalita nebo hledáte něco do 60 eur.

Nejlepší sada nožů do 1 600 Kč

Opinel Parallele Trio Box 3 sada kuchyňských nožů

V Knilandu jsme velkými fanoušky cenově dostupných nožů, kterým ovšem nesmí chybět dávka elegance a ostrosti. Francouzskou sadu kuchyňských nožů Opinel oceníte pro jejich jednoduché provedení a klasický design, díky kterému se hodí do každé jedné kuchyně.

Celá sada je vyrobena z německé nerezové oceli X50CrMoV15 a ergonomická rukojeť z lakovaného bukového dřeva. Nože jsou od výroby velmi ostré. Výrazná záštita na konci rukojeti však ochrání vaši ruku před sklouznutím na čepel a zvyšuje celkovou bezpečnost při práci s nožem.

Souprava obsahuje tři nejzákladnější typy nožů: kuchařský nůž, nůž na zeleninu a univerzální nůž.

Sada_opinel_01Sada_Opinel_02

Proč si vybrat sadu?
✅Velmi příznivá cena sady, která nezruinuje váš rozpočet a zároveň překvapí solidními materiály.
✅Jednoduchý a nadčasový design díky rukojeti z bukového dřeva.
✅Evropský výrobek – vyrobeno v Portugalsku. Ocel pochází z Německa, dřevo z Francie, z ekologicky manažovaných lesů.
 
Kuchyňskou sadu Opinel Parallele Trio Box 3 si můžete zakoupit zde.
 

Sada nožů s nejlepším poměrem ceny a kvality

Samura MO-V sada tří kuchyňských nožů

Nože Samura MO-V na první pohled neohurují svým designem ani parametry. Jakmile je poprvé chytíte do ruky a použijete, získáte dojem, že držíte mnohem dražší nůž. Tato souprava nožů se nám také osvědčila spolehlivostí. Pokud hledáte kvalitní sadu, která obsahuje všechny základní typy nožů a nechcete zruinovat svoji peněženku, sada nožů Samura MO-V SM-0220/G-10 je zlatou střední cestou.

Rukojeť těchto nožů je svým tvarem a vyvážením asi ta nejlepší rukojeť kuchyňského nože s jakou jsme se zatím potkali. Je vyrobena z kompozitního materiálu G10, který mnoho lidí upřednostní před dřevem, protože zvládne i náročné podmínky (nadměrná vlhkost, nárazy).

Japonská ocel AUS-8 je ve srovnání s ocelí VG-10 o kvalitativní stupínek níže, avšak v porovnání s běžnými kuchyňskými noži je mnohem kvalitnější a tvrdší, díky čemuž si dlouho udržuje ostrost. Nože jsou již od výroby extrémně ostré.

Sada_Samura_MoVSada_Samura_MoV_1

Nože Samura spojují ty nejlepší vlastnosti japonských a evropských nožů. Soupravu nožů doporučujeme zejména pro jejich nadčasový design, jednoduché provedení a ergonomii. Sada obsahuje tři typy nejpoužívanějších kuchyňských nožů: kuchařský nůž, univerzální nůž a nůž na zeleninu. Dodává se v elegantní dárkové kazetě, takže ní můžete ideálně i někoho obdarovat.

Sada_Samura_MoV_3Sada_Samura_MoV_2

Proč si vybrat sadu?
 
✅Kvalita zpracování se vyrovná mnohem dražším nožům.
✅Nože nevyžadují téměř žádnou péči a nemusíte se obávat častého broušení.
✅Jedna z nejlepších rukojetí s jakou jsme se na kuchyňském noži setkali.
✅Kvalitní japonská ocel AUS-8.
✅Elegantní dárková kazeta.
 
Kuchyňskou sadu Samura MO-V si můžete zakoupit zde.
 

Nejlepší sada damaškových nožů

Sada kuchynských nožov Samura Damascus

U nás v Knilandu jsme se shodli, že damašková sada nožů je něco, co by nemělo chybět ve výbavě žádného vášnivého fanouška nožů. Tato profesionální sada nožů obsahuje tři typy nejpoužívanějších kuchyňských nožů. Použitá damašková ocel má velmi elegantní a jemný damaškový vzor.

Sada_Samura_Damascus_0

Kuchyňské nože Samura Damascus jsou mezi kuchyňskými noži samostatnou kategorií. Disponují tenkou a mimořádně ostrou čepelí z japonské damaškové oceli (67 vrstev s jádrem z oceli VG-10) o tvrdosti 61 HRC. Nože jsou dobře vyvážené, velmi kvalitní a mají poutavý minimalistický design.

Pevné rukojeti z materiálu G10 mají vysokou odolnost vůči opotřebení. Jedná se o stejnou rukojeť jako u předchozí sady MO-V. Budeme se opakovat, ale je to asi ta nejlepší rukojeť kuchyňského nože s jakou jsme se zatím setkali.

Luxusní damašková sada se dodává v pěkné krabičce, takže se hodí také jako dárek. Souprava obsahuje tři typy nožů: kuchařský nůž, nůž na zeleninu a univerzální nůž.

Sada_Samura_Damascus_3Sada_Samura_Damascus_2

Proč si vybrat sadu?
 
✅Sada z damaškové oceli je zárukou kvality – ušetříte mnoho času, protože se díky tvrdé oceli VG-10 vyhnete častému broušení.
✅Jedna z nejlepších rukojetí s jakou jsme se na kuchyňském noži setkali.
✅Při správné péči vám tyto nože budou sloužit celý život.
✅Ostrost těchto nožů vás ohromí.
✅Elegantní dárková kazeta.
 
Kuchyňskou sadu Samura Damascus si můžete zakoupit zde.
 

Nejlepší prémiová sada nožů

Böker Solingen Damascus – sada nožů a magnetický stojan

Pokud hledáte skutečně exkluzivní sadu nožů, doporučujeme vám sadu Böker Damascus, kterou u nás najdete ve dvou provedeních. Prémiová sada nejen pro profesionály, ale i domácí kuchaře, kteří chtějí svou kuchyni povýšit na novou úroveň. Tato luxusní sada damaškových kuchyňských nožů obsahuje až 7 nožů a magnetický masivní blok pro uskladnění vám zpřehlední místo v kuchyni. Stojan disponuje magnety, díky kterým si můžete nože vystavit a mít je vždy po ruce.

Extrémně ostrá čepel z japonské damaškové oceli ve spojení s tvrdým jádrem z nerezové oceli VG-10 vám zajistí ty nejlepší řezné výsledky. Důkazem špičkové kvality oceli jsou normy DIN a ISO, o které se výrobce ze Solingenu opírá již několik desetiletí.

Sada_Boker_Damascus_1Sada_Boker_Damascus_2

Rukojeť si můžete vybrat v těchto dvou provedeních: kompozitní dřevo pakka v černé barvě nebo tradiční olivové dřevo. Pro kuchaře, kteří hledají odolné nože i do nepříznivých podmínek v kuchyni, bude jistě vhodnější zvolit alternativu s kompozitem pakka. Potrpíte-li si na tradiční vzhled dřeva, nože z olivového dřeva jsou skvělou volbou.

Sada obsahuje sedm druhů nožů: velký kuchařský nůž, malý kuchařský nůž, japonský typ nože Santoku, nůž na zeleninu, nůž na ovoce, plátkovací nůž a zoubkovaný nůž na chléb.

Sada_Boker_Damascus_3Sada_Boker_Damascus_4

Proč si vybrat sadu?
✅Koupou této sady si zajistíte všechny druhy kuchyňských nožů v prémiové kvalitě.
✅Vyrobeno v německém Solingenu z japonské oceli.
✅Ocel VG-10 je velmi tvrdá, nože není třeba často brousit, vydrží ostré velmi dlouhou dobu.
✅Při správné péči vám tyto nože budou sloužit celý život.
✅Masivní dřevěný magnetický stojan pro uložení nožů.
 

Kuchyňskou sadu z kompozitního dřeva pakka si můžete zakoupit zde.

Kuchyňskou sadu z olivového dřeva si můžete zakoupit zde.

 

Doufáme, že vás některá ze sad zaujala a zjednodušili jsme vám tak výběr. Pokud byste si chtěli prohlédnout naši celkovou nabídku sad, můžete tak učinit zde.