Top 5 kuchyňských nožů v poměru cena/kvalita

U nás v Knilandu se shodneme na tom, že v každé kuchyni by měl být alespoň jeden pořádný nůž, na který se můžete vždy spolehnout. Který je však pro vás ten nejlepší, máte-li si vybrat pouze jediný? Vybrali jsme pro vás tipy s pěti noži, které vynikají v poměru cena/kvalita a myslíme si, že by neměly chybět v žádné kuchyni.

5. Kuchyňský nůž F. Dick Superior Santoku 18 cm

Pátou příčku v našem seznamu obsadil kuchyňský nůž F. Dick Superior Santoku, který využijete zejména při zpracování masa a zeleniny. Nerezová německá ocel je extrémně houževnatá a dobře odolává korozi, díky čemuž je velmi dobrá právě při výrobě kuchyňských nožů. Pokud hledáte nože, které nevyžadují příliš vysokou údržbu a dobře se brousí, nůž F. Dick Superior Santoku je pro vás skvělou volbou. Protiskluzová rukojeť nože je vyrobena z kvalitního plastu v černé barvě se třemi nýty. Kuchyňské nože z této série jsou ukázkou toho, že kvalitní nůž můžete pořídit i za nižší cenu. Každý nůž je na konci výrobního procesu zkontrolován podle vysokých standardů kvality F. Dick.

17235_dick-superior-8444218-1

 
Výhody nože
✅Čepel vyrobena z vysoce legované nerezové německé oceli X55CrMo14.
✅Protiskluzová rukojeť s ergonomickým tvarováním.
✅Poutavé logo výrobce na rukojeti nože.
✅Nůž je velmi jednoduchý na údržbu.
✅Kompletně vyrobený v Německu.
 

Kuchyňský nůž F. Dick Superior Santoku si můžete zakoupit zde.

4. Kuchyňský nůž Samura Damascus Univerzální 15 cm

Kuchyňský nůž Samura ze série Damascus mají v oblibě kuchaři zejména pro jeho elegantní vzhled a kvalitní materiály. Kuchyňské nože Samura jsou na rozdíl od tradičních japonských nožů méně křehké, čímž se výrazně snižuje možnost vylomení ostří. Univerzální nože využijete pro práci s menšími kousky masa, zeleniny nebo špikování. Nůž kombinuje tenkou a ostrou čepel z japonské damaškové oceli vloženou mezi 67 vrstev měkčí oceli. Pevná a kulatá rukojeť z materiálu G10 poskytuje stabilní úchop po celou dobu přípravy jídla. Celé provedení nože se nese v minimalistickém stylu, díky čemuž se hodí do jakékoli kuchyně.

7601-2_kuchynsky-noz-samura-damascus-univerzalny-15-cm

Výhody nože
✅Damašková čepel o přiměřené délce 15 cm.
✅Kulatá rukojeť z materiálu G10 v elegantní černé barvě.
✅Obratnost – díky menší velikosti se s ním velmi dobře pracuje.
✅Minimalistický design.
✅Nůž se dodává v pěkné krabičce, takže se hodí i jako dárek.
 
Kuchyňský nůž Samura Damascus si můžete zakoupit zde.
 

3. Kuchyňský nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku

Třetí příčku v našem seznamu obsadil kuchyňský nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku vyrobený v japonské kovářské oblasti Seki. Santoku je z japonských nožů nejprodávanější a nejoblíbenější kousek kuchyňské výbavy, kterého proslavily zejména jeho 3 výjimečné vlastnosti: řezání, sekání a krájení na kostičky. Charakteristický „Tsuchime“ design má za úkol nezachytávat kousky potravin na čepel nože. Jeho bezkonkurenční všestrannost vám umožňuje snadno nakrájet všechny druhy masa, ryb a zeleniny. Poradí si i s těmi nejkřehčími potravinami jako jsou jahody.

Čepel obsahuje 0,6% uhlíku a molybden, čímž je dosaženo dokonale vyváženého složení oceli. Rukojeť je vyrobena ze světlého dřeva Pakkawood, které vám poskytne komfortní úchop. Nízká váha (120 g) a délka čepele 16,5 cm zajišťuje ideální manipulaci a padne do ruky naprosto každému právě kvůli ideálním rozměrům. Nezáleží na tom, zda jste zkušený kuchař nebo začátečník, tento japonský nůž splňuje nejvyšší standardy a představuje dokonalého společníka při každodenních úkonech v kuchyni.

21048_kanetsune-seki-kc-952-kc-952-santoku-1

 
Výhody nože
✅Japonský typ Santoku se hodí pro všechny úkony v kuchyni.
✅Autentický japonský nůž za přijatelnou cenu.
✅Dokonalé vyvážené složení čepele a příjemná rukojeť ze dřeva Pakkawood.
✅„Tsuchime“ design nezachycuje kousky potravin na čepeli nože.
✅Kompletně vyrobený v Japonsku.
 
Kuchyňský nůž Kanetsune Seki KC-952 Santoku si můžete zakoupit zde.
 

2. Kuchyňský nůž Frosts Chef 4171PG

Švédské kuchyňské nože Morakniv (Frosts) jsou synonymem vysoké funkčnosti a kvality. Výjimkou není kuchařský nůž Frosts Chef, vyrobený ze švédské nerezové oceli tvrdosti 58 HRC, která díky speciální tepelné úpravě (při -80⁰C) výborně drží ostří. Rukojeť tohoto nože vám poskytne příjemný ergonomický úchop. S nožem Frosts Chef se velmi dobře zachází a je uzpůsoben pro práci v mokrém prostředí. Délka čepele 17,6 cm je vhodná i ke krájení větších kusů zeleniny nebo masa.

Kuchynsky noz frost

 
Výhody nože
✅Ergonomická rukojeť s pohodlným úchytem.
✅Speciální tepelně upravená nerezová ocel.
✅Všestranné využití: řezání zeleniny, masa, ryb.
✅Dlouholetá švédská kvalita.
 
Kuchyňský nůž Frosts Chef 4171PG si můžete zakoupit zde.
 

1. Kuchyňský nůž Samura MO-V Kuchařský

Nejpopulárnější kuchyňský nůž u nás je bezpodmínečně a zaslouženě kuchyňský nůž Samura ze série MO-V. Nůž kombinuje ty nejlepší vlastnosti japonských a evropských nožů. Čepel z jednoho kusu japonské nerezové oceli AUS-8 s hladkým ostřím má délku 20 cm. Čepel je mírně zakřivená a dokážete ji v případě opotřebení jednoduše nabrousit. Rukojeť z moderního kompozitního materiálu G10vysokou odolnost vůči opotřebení, vlhkosti, nárazům a zároveň se s ní velmi dobře zachází. Kuchařský typ nože vám nakrájí zeleninu, maso nebo bylinky. Tento typ nože si najde využití v každé jedné kuchyni.

5313_kuchynsky-noz-samura-mo-v-kucharsky

 
Výhody nože
✅Čepel vyrobena z japonské nerezové oceli AUS-8.
✅Odolná rukojeť z G10 materiálu zvládne i náročnější podmínky.
✅Extrémní ostrost.
✅Ideální kombinace japonských a evropských nožů.
✅Nůž je doručen v pěkné krabičce, díky čemuž se hodí i jako dárek.
 
Kuchyňský nůž Samura MO-V Kuchařský si můžete zakoupit zde.
 
 

Nezapomínejte se o své nože dobře starat, nedávat je do myčky nádobí, pravidelně používat ocílku a v případě potřeby dobrousit.

Věříme, že jsme vám poradili s výběrem alespoň jednoho kuchyňského nože a přejeme vám spoustu příjemných chvil v kuchyni!😊

Nezaujal vás žádný z uvedených nožů? Vybírat můžete z dalších stovek kuchyňských nožů u nás na e-shopu!