Dárek pro muže, který nadchne.

Vánoční čas je už v plném proudu as tím i starosti s nakupováním dárků na poslední chvíli. Nevíte, co by vašeho kamaráda, přítele, otce nebo bratra potěšilo? Zároveň vás nebaví běhat po přeplněných nákupních centrech? No, někdy bývá obtížné najít dárek pro muže. Pokud jste i vy opožděnec, v Knilandu jsme sepsali to, co by mohlo potěšit každého chlapa.

Malá sekera ostrá jako břitva

Kompaktní sekera vhodná pro zahradu, hrubé řezbářské činnosti, les, outdoorové a bushcraftové aktivity. Její rozměry jsou tak malé (30,3 cm a 570g), že ji klidně schováte do batohu. Největší předností této sekery je její ostrost. Setkali jsme se s názorem, “řeže jak čert.” Dodává se s koženým chráničem ostří a poutkem na opasek.

Beavercraft AX11

Vikingský elegán

Vypadá jako kousek, co si dáte do vitrínky a budete se na něj jen dívat, ale nenechte se oklamat. Dá se využít k několika činnostem, na které si můžete prohlédnout na videu. Skandinávský nůž s nablýskanou čepelí vznikl jako vzpomínka na prarodiče. Při návrhu této limitované edice chtěli Jan Steffen a Svein-Erik Helle uctít památku tím, že vyrobili nože, které si zachovaly jejich podstatu filozofie. Nůž je dodáván s pouzdrem v severském stylu vyrobeným z pravé kůže s poutkem na opasek. Tato limitovaná edice vyšla v červeném a zeleném provedení.

Helle SE 1

Užitečná zavíračka

Zavírací EDC nůž z kategorie pro každodenní použití je vhodný pro různé řezací úlohy. Vytvořil ho známý polský umělec Grzegorz Grabarski známý jako Kombou. Nožík je extrémně lehký a díky funkci liner lock s otevíráním typu flipper i jednoduše otevíratelný. Máme ho pro vás ve čtyřech barevných provedeních. Skvělá volba pro praktického muže!

DSC_0261u (Ornetta  BG50)

Sady řezbářských nožů

Vůně dřeva a hodiny odpočinku. Dřevořezba je ideální pro někoho, kdo chce projevit svou kreativitu nebo potřebu dělat něco rukama. K tomu, abyste mohli začít, nepotřebujete mnoho dovedností a nástrojů. Pro začátek stačí jednoduchá základní sada řezbářských nástrojů. Nože jsou uloženy v elegantní dřevěné krabičce ve tvaru knihy, vhodné jako dárek. Vyrobeno z uhlíkové oceli, která se snadno brousí, avšak je náchylnější k rezivění (nůž i čepel je třeba po použití důkladně vyčistit a vysušit).

Beaver

DYI sady pro malé i velké

Zaujalo vás řezbářství? Nevíte však, jaké dřevo a pomůcky jsou pro vyřezávání nejlepší? Tyto DIY sady na vyřezávání ze dřeva, obasuhují vše co potřebujete. Každá sada obsahuje 1 nůž Beavercraft k vyřezávání, pomůcky na broušení, brusné papíry různé zrnitosti, návod na výrobu figurky čaroděje kusy dřeva z lípy na vyřezávání. S použitím tohoto setu pro výrobu figurky vám může pomoci přiložený manuál nebo videonávod (v anglickém jazyce). Návod na vyřezávání přibalený v této sadě obsahuje QR kód, který vás po naskenování přesměruje na Beavercraft Youtube kanál, kde budete moci shlédnout úplný video návod, jak vyříznout figurku z této sady. Výborný dárek na Vánoce, při kterém se může pobavit každý, jestli je mladý, jestli je starší. Sada na vyřezání ptáčka je nejsnazší.

Picture1

Kuchyňské nože z japonské oceli

Sada kuchyňských nožů potěší nejednoho milovníka vaření. Čepel je vyrobena z kvalitní japonské oceli, což po letech používání potěší. Samozřejmě, je třeba se o ne starat, podívejte se jak na to. Balení obsahuje také magnetický držák na nože, ocílku a nůžky. Jsou lehké a nabízejí velmi dobrý poměr kvality, designu a ceny.

SadaKuchynskychNozov_SamuraHarakiri_0280B