Nože Yanagiba
Japonské nože Yanagiba využijete primárně ke krájení vykostěných ryb, k přípravě sushi nebo filetování menších až středně velkých ryb. Dlouhá úzká čepel s ostrým špicem podporuje snadné zpracování surovin. Podobně jako u Sujihiki, i pomocí těchto nožů dokážete přeříznout rybu jedním tahem. U tohoto typu japonských nožů je velmi důležitá kombinace ostré čepele a techniky řezání – zejména u jídel, kdy se ryby konzumují syrové, neboť pomáhá zachovávat původní chuť masa. Výraz „yanagiba“ můžeme nejjednodušeji přeložit jako „vrbová čepel“, jelikož dlouhá a úzká čepel připomíná tvar vrbového listu. Japonské nože Yanagiba mají nejčastěji délku čepele od 210 – 360 mm.
Řazení produktů
Výpis produktů
Kuchyňský nůž s 24 cm dlouhou čepelí z kvalitní japonské nerezové oceli AUS-8. Rukojeť ze dřeva pakawood je pevná a odolná vůči vlhkosti. Nůž typu yanagiba je tradiční japonský...
