Usuba
Japonské nože Usuba byly navrženy speciálně ke krájení zeleniny. Na první pohled je dokážete odlišit od ostatních typů japonských nožů právě pro jejich dlouhou rovnou čepel, obvykle s jednostranným výbrusem. Slovo Usuba se dá volně přeložit jako „tenká čepel“, kterou se nůž viditelně liší od ostatních kuchyňských nožů. Při krájení drobnější zeleniny se nemusíte obávat deformace tvarů a popraskání surovin. Nůž ocení i zkušenější kuchaři pro vytváření různých ozdobných řezů.
Jaký je rozdíl mezi japonským typem Usuba a Kamagata-Usuba?
Tradiční Usuba má obvykle čtvercový hrot čepele a Kamagata-Usuba kulatý a špičatý hrot, který umožňuje jemnější práci a dekorativní vyřezávání. Jejich obvyklá délka čepele se pohybuje kolem 180 – 240 mm.
Řazení produktů
Výpis produktů
Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...
Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...
Japonský kuchyňský nůž typu Usuba s čepelí dlouhou 19,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je...
