Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Usuba F-919 18 cm

Kód: F-919
3 870 Kč 3 198 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba s čepelí dlouhou 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nůž usuba je japonský tvar nože. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus a je ideální pro precizní krájení zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Usuba - Tojiro Shirogami F-919

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s jednostranným výbrusem čepele. Tyto nože jsou určeny pro praváky. Nože Tojiro Shirogami nabízejí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž Tojiro Shirogami Usuba F-919 má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 18 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s jednostranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.

Využití: usuba je japonský tvar nože. Je podobný typu Nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus, nakiri se vyznačuje oboustranným výbrusem. Je ideální pro precizní krájení zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchyňské nože Tojiro.Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Japonský kuchyňský nůž Tojiro je iv dnešní době vyráběn tradičními, po stáří , u nichž výrobce využívá možnosti moderních technologií. Díky tomu jsou kuchyňské nože Tojiro vysoce uznávány jak v Japonsku jako na celém světě. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Usuba
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Hmotnost celková: 195 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: