Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

16 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Deba F-903 18 cm
5 850 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba s masivní čepelí dlouhou 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-903
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Deba F-904 21 cm
8 580 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba s masivní čepelí dlouhou 21 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-904
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Deba F-905 24 cm
Novinka
11 040 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Deba. Čepel z oceli Shirogami. Délka čepele 24 cm, celková délka 41 cm. Rukojeť ze dřeva magnólie.

F-905
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Usuba 19,5 cm F-1128
10 260 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 19,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...

F-1128
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 24 cm F-1124
5 510 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 24 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1124
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-909 27 cm
4 800 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-909
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Deba 15 cm F-1120
Akce
4 700 Kč –15 %
3 990 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 15 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze...

F-1120
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Deba 18 cm F-1122
Akce
6 350 Kč –14 %
5 410 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze...

F-1122
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Usuba 16,5 cm F-1126
Akce
5 960 Kč –14 %
5 070 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...

F-1126
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Usuba 18 cm F-1127
Akce
6 980 Kč –15 %
5 930 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...

F-1127
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Kamagata Usuba F-941 19,5 cm
Akce
5 980 Kč –14 %
5 090 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba s čepelí dlouhou 19,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je...

F-941
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Deba 16,5 cm F-1121
4 880 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Deba. Ručně kovaná čepel délky 16,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť...

F-1121
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 21 cm F-1123
4 880 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 21 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1123
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125
7 190 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem....

F-1125
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Usuba F-919 18 cm
3 780 Kč

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba s čepelí dlouhou 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi...

F-919
Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-908 24 cm
3 680 Kč

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 24 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve...

F-908

Ovládací prvky výpisu

16 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.