Kuchařské nože
Kuchařský nůž je nejdůležitějším nástrojem v každé kuchyni. Kuchařské nože jsou někdy označovány jako nůž šéfkuchaře (chef) a vyznačují se dlouhým a zejména širokým zahnutým ostřím. Díky tomu je práce s tímto typem nože opravdu jednoduchá, je však důležité, aby nůž byl kvalitní a dobře vyvážený. Kuchařské nože jsou určeny především pro rychlé a efektivní krájení a sekání zeleniny, bylinek nebo i masa. Tento typ nože by neměl chybět v žádné kuchyni. Každá kvalitní sada kuchyňských nožů by měla obsahovat alespoň jeden kuchařský nůž.
V Knilandu najdete kvalitní kuchařské nože z celého světa - profi kuchařské nože Böker z německého Solingenu, francouzské kuchařské nože Opinel, jednoduché a vysoce kvalitní švédské kuchařské nože Frosts (Mora), moderní japonské kuchařské nože Samura nebo kuchařské nože Victorinox.
Řazení produktů
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Který kuchařský nůž je pro vás ten pravý?
Zřejmě každý zkušený kuchař vám doporučí kuchařský nůž. Vybrat si však z takového kvanta nožů může představovat poměrně bojovou roli. Délka čepele těchto nožů se obvykle pohybuje od 15 cm do 30 cm. Chcete-li se vydat zlatou střední cestou a pořizujete si první kuchařský nůž, určitě si vyberte čepel o délce kolem 20 cm.
Proč si vybrat právě kuchařský nůž?
Kuchařský nůž nabízí širokou škálu benefitů, které využijete při každodenním vaření.
Všestrannost: kuchařské nože zvládnou širokou škálu úkolů od sekání, krájení na kostičky až po sekání a drcení různých ingrediencí, díky čemuž jsou ideálním nástrojem do každé kuchyně.
Zakřivení čepele: se širokou čepelí se speciálním zakřivením si zefektivníte pohyby při krájení, což vám umožní ingredience hladce sekat, čímž se značně sníží čas přípravy jídel.
Ergonomie: vysoce kvalitní kuchařské nože jsou navrženy s ergonomickými rukojeťmi, které poskytují pohodlné uchopení a snižují námahu a únavu při delším používání.
Kvalita řezů: dobře nabroušený kuchařský nůž vám zaručí čisté a rovnoměrné řezy, které zlepší váš celkový dojem z vaření.
Síla: robustní konstrukce kuchařských nožů zdolá i tvrdší suroviny jako jsou malé kosti v drůbeži nebo rybách.
Délka čepele: délka čepele kuchařského nože se skvěle hodí pro práci s malými i velkými ingrediencemi.
Dlouhá životnost: pokud o nože správně pečujete, mohou vám vydržet mnoho let a poskytovat vám stejně spolehlivý výkon.
Zážitek z vaření: použití dobře vyrobeného kuchařského nože může výrazně zlepšit váš celkový zážitek z vaření. Nejenže vám zpříjemní práci, ale stanou se také ozdobou vaší kuchyně.
Dlouhodobá investice: kvalitní kuchařské nože mohou zpočátku představovat jistou investici, avšak z dlouhodobého hlediska se jejich koupě určitě vyplatí. V konečném důsledku vám umí ušetřit peníze, protože tento nůž vám bude spolehlivě sloužit celý život a nebudete muset kupovat více méně kvalitních nožů.
