Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiritsuke Gyuto SPG2 21 cm

Kód: 9305
9 410 Kč 7 777 Kč bez DPH
Skladem (>2 ks)
Můžeme doručit do:
30.4.2024
Možnosti doručení

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Gyuto s 21 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský damaškový nůž Seki Kanetsugu Zuiun Gyuto SPG2

Tento nůž vás okouzlí svým působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou zpracování a použitých materiálů. Série Zuiun je "vlajkovou lodí" výrobce, tato speciální edice byla vyrobena na počest stého výročí společnosti Kanetsugu. Extrémně ostrý nůž z damaškové oceli Seki Kanetsugu Kiwami Gyuto SPG2 o délce ostří 21 cm z excelentní práškové oceli SPG2.

Nůž japonského tvaru Gyuto si pořadí s krájením, plátkováním, čištěním masa i zeleniny. Výše položený hrot nože zajišťuje snadné krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Špička čepele je modelována podle návrhu japonského meče, takže ji můžete využít i k dekorativnímu vyřezávání a přípravě speciálních pokrmů.

Čepel má konstrukci typu San Mai - řezné jádro z oceli SPG2 je obklopeno boky z damaškové oceli se 62 vrstvami. Prášková ocel SPG2 je absolutním vrcholem kvality mezi japonskými ocelemi a na tomto noži dosahuje extrémní tvrdosti 63 HRC, což zajišťuje dlouhotrvající ostrost nože. Tepelné zpracování metodou Sub-Zero představuje speciální typ chlazení ostří na teplotu -70 °C, díky čemuž je zaručena vysoká tvrdost a pevnost nože. Čepel je stejně jako japonské meče broušená do tvaru „hamaguriha“, což je mírně konvexní výbrus. Tento typ výbrusu dodává čepeli stabilitu, odolnost a mimořádně příjemné vlastnosti při řezání.

Dlouhá čepel a 7-hranná rukojeť vám poskytne tu nejlepší oporu při jakémkoli typu krájení. Ebenové dřevo pakka je díky použití více vrstev přirozeně odolné. Část rukojeti je decentně zdobená asijskou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší dostatečný komfort a nemusíte se obávat únavy ruky.

Japonský nůž typu Gyuto je pro vás jasnou volbou, pokud sníte o pomocníkovi pro všestranné využití. Použitím damaškové oceli se z každého nože stává zvláštní a nenapodobitelný kousek.

Rozměry: celková délka 35,5 cm a váha 171 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří. Nože ukládejte na bezpečné místo, mimo dosah dětí (ideálně na magnetický stojan).

Ostrění nože: pro ostření nože z damaškové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné. K občasnému dobrušování ostří používejte ocílku.

Kuchyňské nože Seki Kanetsugu

Japonský výrobce Seki Kanetsugu se v současnosti zaměřuje na výrobu tradičních kuchyňských nožů nejen v Japonsku, ale po celém světě. Největší důraz kladou na vysokou kvalitu a použití těch nejmodernějších materiálů s působivým provedením. V minulosti tvořila nejpodstatnější část produkce výroba tradičních samurajských mečů.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Kategorie délky čepele: 20,00 - 24,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: SPG2
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 35,5 cm
Délka čepele: 21 cm
Délka rukojeti: 13,5 cm
Hmotnost: 171 g
Tvrdost čepele: 63 HRC
Výbrus: Konvexný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: