Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

8 položek celkem

Výpis produktů

Dellinger Okami K HAUS7NA 1
2 180 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Nakiri z japonské oceli o délce ostří 17 cm vhodný k sekání všech druhů zeleniny. Tvarem vám zřejmě bude připomínat sekáč na maso – zdání...

K-HAUS7NA
18062 dellinger okami k haus7 1
2 180 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Santoku z japonské oceli o délce ostří 18 cm vhodný ke krájení všech druhů surovin ve vaší domácnosti. Využijete jí při práci s masovými...

K-HAUS7
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Deba 16,5 cm
7 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Deba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

VG-2002
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Deba 21 cm
7 940 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Deba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 21 cm.

VG-2003
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Usuba 16,5 cm
7 690 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Usuba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

VG-2007
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 24 cm
7 590 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 24 cm.

VG-2005
Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba 27 cm
7 940 Kč

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Yanagiba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 27 cm.

VG-2006
Dellinger Okami K HAUS8K 1
2 420 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonské nerezové oceli o délce ostří 19,5 cm se může pochlubit svým všestranným využitím. Čepel je zúžena do špičky jako u...

K-HAUS8K

Ovládací prvky výpisu

8 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.