Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

3 položek celkem
Kuchyňský nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef kuchařský 19,5 cm
2 620 Kč

Extrémně ostrý nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonské nerezové oceli o délce ostří 19,5 cm se může pochlubit svým všestranným využitím. Čepel je zúžena do špičky jako u...

K-HAUS8K
Kuchyňský nůž Dellinger Okami Santoku 18 cm
2 040 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Santoku z japonské oceli o délce ostří 18 cm vhodný ke krájení všech druhů surovin ve vaší domácnosti. Využijete jí při práci s masovými...

K-HAUS7
Kuchyňský nůž Dellinger Okami Nakiri 17 cm
2 040 Kč

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Nakiri z japonské oceli o délce ostří 17 cm vhodný k sekání všech druhů zeleniny. Tvarem vám zřejmě bude připomínat sekáč na maso – zdání...

K-HAUS7NA