Kuchyňský nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef kuchařský 19,5 cm

Kód: K-HAUS8K
2 620 Kč 2 165 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
23.4.2024
Možnosti doručení

Extrémně ostrý nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonské nerezové oceli o délce ostří 19,5 cm se může pochlubit svým všestranným využitím. Čepel je zúžena do špičky jako u klasických šéfkuchařských nožů, ale na konci má navíc zkosené ostří. Vyšší zkosení nože snižuje tření, které je velmi důležité při přesném krájení a detailní práci. Použít jí můžete prakticky na cokoliv, ať už jde o porcování masa, čištění ryb, krájení ovoce nebo plátkování. Nůž navíc zaručuje snadné krájení nepoddajných materiálů jako jsou ořechy či bylinky, neboť oproti klasickým nožům obsahuje výše položený hrot. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňský nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef.

Extrémně ostrý nůž Dellinger Okami Kiritsuke Chef z japonské nerezové oceli o délce ostří 19, 5 cm se může pochlubit svým všestranným využitím. Čepel je zúžená do špičky jako u klasických šéfkuchařských nožů, ale na konci má navíc zkosené ostří. Vyšší zkosení nože snižuje tření, které je velmi důležité při přesném krájení a detailní práci. Použít jej můžete prakticky na cokoli, ať už jde o porcování masa, čištění ryb, krájení ovoce nebo plátkování. Nůž navíc zaručuje snadné krájení nepoddajných materiálů jako jsou ořechy či bylinky, neboť oproti klasickým nožům obsahuje výše položený hrot. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Použité řezné jádro ze série „Dellinger Okami 3 layers“ je vyrobeno z nerezové japonské oceli AUS-10 , jejíž tvrdost se pohybuje mezi 58 – 62 HRC. Jádro z této oceli je vloženo mezi dvě nerezové oceli s mimořádnou odolností a houževnatostí. Použitá je povrchová úprava stonewashed, jejíž výhodou je, že velmi dobře zakrývá škrábance. Pro zachování maximální tvrdosti a ostrosti bruste nůž pod úhlem 15 stupňů.

Rukojeť nože je vyrobena z materiálu G-10 a ve středu je zdobena menším znakem samuraje. Díky ergonomickému tvaru bude pro vás uchopení nože vždy maximálně pohodlné. Nůž budete moci celou dobu dokonale kontrolovat, takže řezy budou vždy přesné. Dokonalé vyvážení nože zabraňuje jakékoli únavě ruky. Specifický tvar přebírá inspiraci z asijských typů nožů.

Rozměry: celková délka 33 cm a váha 260 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože nikdy nemyjte v myčce nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. K odstranění můžete používat běžnou jedlou sodu, ze které se po zředění s vodou stane řídká hmota. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostrění nože: pro ostření nože z nerezové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. K občasnému vyhlazení ostří vám postačí klasická ocílka. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařské nože
Druh kuchyňského nože: Kiritsuke
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: AUS-10
Materiál rukojeti: G10
Celková délka: 33 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Délka rukojeti: 13 cm
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Hmotnost celková: 260 g
Tvrdost čepele: 58 - 62 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: