Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

4 položek celkem
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCare Chef Red Black
2 380 Kč

Všestranný kuchařský nůž, vhodný na práci se zeleninou, rybami a masem. Specialitou tohoto nože je čepel délky 19,3 cm z oceli 304C, která má antibateriální vlastnosti, v...

XC104
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCare Chef White Black
2 380 Kč

Všestranný kuchařský nůž, vhodný na práci se zeleninou, rybami a masem. Specialitou tohoto nože je čepel délky 19,3 cm z oceli 304C, která má antibateriální vlastnosti, v...

XC103
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCare Kiritsuke Red Black
2 510 Kč

Kuchyňský nůž tvaru Kiritsuke Gyuto. Tento tvar čepele se vyznačuje objstranným výbrusem a je kombinací tvarů Nakiri a Sujihiki. Díky oboustrannému výbrusu je nůž typu Kiritsuke...

XC102
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCare Kiritsuke White Black
2 510 Kč

Kuchyňský nůž tvaru Kiritsuke Gyuto. Tento tvar čepele se vyznačuje objstranným výbrusem a je kombinací tvarů Nakiri a Sujihiki. Díky oboustrannému výbrusu je nůž typu Kiritsuke...

XC101