Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

Řazení produktů

12 položek celkem

Výpis produktů

Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 15 cm
1 320 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 15 cm.

6715C
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 20 cm
2 320 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGR-0200C
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood Chef's 15 cm
2 070 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood kuchařský z nerezové oceli 1K6 s rukojetí z červeného dřeva pakka. Délka čepele je 15 cm.

MGR-0150C
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 23 cm
1 740 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 23 cm.

6723C
27352 dellinger carbon fiber octagon utility xz pm80 wy cf 01
Novinka
2 160 Kč

Malý univerzální kuchyňský nůž z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 14 cm, celková délka 27 cm. Osmiúhelníková rukojeť z uhlíkového vlákna a G10.

XZ-PM80-WY-CF
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Shoso Chef's 21 cm
1 990 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Shoso kuchařský z nerezové oceli s kovovou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

AB-5159
Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite Chef's 20 cm
6 600 Kč

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite kuchařský z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

MGC-0406
Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare kuchařský 20 cm
9 840 Kč

Japonský nůž KAI Shun Nagare kuchařský z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

NDC-0706
Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Chef's 20 cm
1 490 Kč

Japonský nůž KAI Wasabi Black kuchařský z nerezavějící oceli 1K6 s rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 20 cm.

6720C
Kuchyňský nůž XIN Cutlery XinCare Chef Red Black
2 390 Kč

Všestranný kuchařský nůž, vhodný na práci se zeleninou, rybami a masem. Specialitou tohoto nože je čepel délky 19,3 cm z oceli 304C, která má antibateriální vlastnosti, v...

XC104
Nůž Kanetsune Seki KC-951 Chef kuchársky
1 550 Kč

Nůž šéfkuchaře z nerezové oceli DSR-1K6. Čepel dlouhá 18 cm. Celková délka 30,5 cm. Rukojeť Pakkawood.

KC-951
Nůž Kanetsune Seki KC-957 Gyuto kuchařský 21 cm
Novinka
1 790 Kč

Nůž šéfkuchaře z nerezové oceli DSR-1K6. Délka čepele 21 cm, celková délka 34 cm. Rukojeť ze dřeva Pakkawood.

KC-957

Ovládací prvky výpisu

12 položek celkem

Proč si vybrat právě japonský kuchyňský nůž?

Ostrost: japonské nože jsou známé svou výjimečnou ostrostí a přesnými řezy. Často jsou vyrobeny z vysoce kvalitní oceli, která umožňuje neuvěřitelně jemné řezy. Krájení bude nejen plynulejší, ale také efektivnější.

Přesnost: japonské nože jsou zaměřeny na dosahování přesných řezů, což je klíčové pro mnohé kulinářské techniky.

Tvrdost čepele: pro mnohé japonské nože je klíčová právě jejich tvrdší čepel, díky čemuž se sníží frekvence broušení nožů. Tuto vlastnost oceníte zejména při každodenním používání nožů. V porovnání s evropskými noži mají japonské nože obvykle tenčí a lehčí čepele.

Rozmanitost výběru: vybrat si z široké škály specializovaných typů japonských nožů nebude žádný problém. Každý nůž je navržen pro specifické úkony, například japonský typ Gyuto můžete použít pro univerzální úkoly v kuchyni, oblíbenou Debu na filetování ryb a Usubu na sekání zeleniny.

Estetický design: většina japonských nožů je nejen funkčních, ale navíc také esteticky provedených. Můžete si vybrat z elegantních, minimalistických nebo luxusních designů.

Vyvážené rozložení hmotnosti: japonské nože kladou důraz na rovnováhu a pohodlný úchop po celou dobu používání, což přispívá ke snadnějšímu zacházení a snížení únavy během delšího jsou navrženy se zaměřením na rovnováhu a poskytují pohodlný pocit v ruce. Tato rovnováha přispívá ke snadnému použití a snižuje únavu při delším používání.

Kulturní dědictví: Japonsko je zemí, která si extrémně potrpí na své kulinářské dědictví a nožířský průmysl není žádnou výjimkou. Spojení tradic, řemeslných postupů a moderních inovací činí z nožů klenot mezi ostrými nástroji. Výrobní postupy jsou často předávány z generace na generaci.